VOOR JOU

10 x wat je mee moet nemen naar het ziekenhuis

ziekenhuis met je kind

Pakken voor een lange(re) tijd in het ziekenhuis met je kind is altijd lastig. Maar naast de luiers, kwijlsjaaltjes, lievelingsknuffels, boeken en toiletspullen voor je kind, moet je vooral jezelf niet vergeten. Laat je inspireren door deze slimme tips van een Amerikaanse moeder met een kind dat veel in het ziekenhuis verblijft. En vul de lijst gerust aan in een reactie of op social media als inspiratie voor andere ouders.

TEKST Elise van der Velde BRON The Mighty.com

 

1 labello of vaseline
De lucht in ziekenhuizen is altijd erg droog en dat merk je meteen aan je lippen. Plus, je wilt er geen voor € 5,- in de ziekenhuiswinkel hoeven kopen.

2. je eigen zeep, shampoo en parfum
Als je kind in het ziekenhuis ligt, wil je soms een lekkere lange douche nemen om je weer een beetje menselijk te voelen. Met je eigen fijne producten, lukt dat weer.

3. pijnstillers
Je wil geen hoofdpijn hebben als je scherp en alert moet zijn om voor je kind te zorgen of op te komen. En (zie 1) je wil er niet twee keer zoveel voor hoeven betalen omdat je verder geen keus hebt.

4. makeup
Als je het draagt. Het zijn soms de kleine dingen die je door een zware periode slepen. Maar het kan natuurlijk ook een lekker masker zijn of fijne vette nachtcrème.

5. muntgeld
Wie weet kom je de afdeling niet af en dan kan een snicker uit de snackmachine je net door de middag slepen. En je zult net zien dat jullie ziekenhuis net geen automaat heeft waar je contactloos je pasje langs kan swipen.

6. snacks
Of nog beter: pak gezonde snacks in waar je langer energie van krijgt dan van een chocoladereep.

7. een lekker kussen van thuis
Elke ouder die een paar nachten in het ziekenhuis is met een kind weet hoe onprettig het extra (uittrek)bed is waar je op mag slapen. Met je eigen kussen wordt de nacht er een stuk aangenamer op.

8. iets wat je leuk vindt om te doen
Of het nu een boek is, een Netflixfilm, een kruiswoordpuzzel of je iPad – denk niet alleen aan ‘speelgoed’ voor je kind, maar ook voor jezelf. Soms zijn 15 minuten tussendoor iets voor jezelf doen al genoeg om je weer fris te voelen.

9. een kaart met alle medische informatie van je kind
Dan heeft iemand tenminste z’n zaakjes op orde – want niet in elk ziekenhuis is dat het geval.

10. een app met ‘white noise’
Het is nooit stil op een ziekenhuisafdeling. Installeer bijvoorbeeld een app als ‘My Noise’. Je kunt er kiezen voor white noise, die omgevingsgeluiden neutraliseren, of voor bijvoorbeeld een vrolijk kabbelend beekje of zeegeluid. Zodat je die voetstappen, deuren, pratende verpleging en alarmbellen niet hoeft te horen.

Lees ook: hoe blij Silvie is dat haar zoon met Down in het ziekenhuis zich gehoord en gezien voelt.

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest