Advertorial

10 x de leukste aangepaste uitjes door heel Nederland

aangepaste uitjes

Aangepast ertussenuit in eigen land? Dat kan, als je kiest voor één van de drie Ronald McDonald vakantiehuizen. Lees snel wat er in de omgeving van de vakantiehuizen allemaal te doen is voor het hele gezin.

TEKST Elise van der Velde

Met een gezin met drie kinderen waarvan de oudste zwaar gehandicapt is, boek ik niet makkelijk een weekend of midweek weg. In de vakanties is het altijd weer zoeken naar A. een accommodatie met de juiste aanpassingen en B. leuke dingen om met het hele gezin te ondernemen.

Daarom ben ik zo’n fan van deze vakantiehuizen in Limburg, Arnhem en Friesland. En niet alleen van alles wat de huizen zelf te bieden hebben, maar ook van de omgeving. Hieronder vind je de leukste uitjes per huis op een rij:

Huis Arnhem ligt aan de rand van de Veluwe. Geniet van de prachtige natuur, en van:

1 Struinen door twee dierentuinen
Op een steenworp afstand van Huis Arnhem liggen Ouwehands Dierenpark én Burgers’ Zoo. Twee van de mooiste dierentuinen van ons land. Kun je niet kiezen? Bezoek ze allebei!

2 Een frisse neus halen (met z’n allen)
Rolstoeltoegankelijke wandelpaden waar je niet toch onverhoopt op een dwarsliggende boomstam stuit? Die vind je direct om de hoek. Eindelijk kun je wandelen met het héle gezin.

3 Een bezoek aan Openluchtmuseum
Waan je in het Nederland van eeuwen geleden, waar je van alles kunt doen. Zoals roeren in een wastobbe of de smid helpen. In het treintje rondom het terrein zijn rolstoelen welkom.

De Kindervallei ligt in Zuid-Limburg pal aan de Geul. Een toplocatie met uitjes zoals:

4 Heel erg bijzondere dieren kijken
Gaia Zoo is anders dan elke dierentuin die je ooit bezocht. Waar anders vind je een Wolvenvallei, ParkietenParadijs, VreemdeVogelVolière of Doodshoofdapenbos?

5 Op ondergronds avontuur
Zin in avontuur? In de grotten van Mergel is van alles te beleven. Van een museum tot fietsen of lasergamen. Volgens de site is de gemeentegrot toegankelijk voor mindervaliden.

6 Eten en shoppen in Maastricht
De mooie stad Maastricht is altijd een feest om te bezoeken. Je kunt er lekker lunchen, shoppen en struinen. En het is maar 12 kilometer van Valkenburg vandaan, dus pak die kans!


De Hoeve in Friesland ligt in Beesterzwaag. Vandaaruit kun je alle kanten op, bijvoorbeeld:

7 Aangepast paardrijden bij de buren
Heel speciaal aan De Hoeve is dat iedereen – dus zeker ook je zorgintensieve kind – kan paardrijden. Want naast het huis is een manage. Reserveer vooraf via 0512 389 297.

8 De culturele hoofdstad van Europa bezoeken
Dit jaar is Leeuwarden Culturele hoofdstad van Europa. Daardoor zijn er in heel Friesland het hele jaar door extra veel activiteiten, waarvan er veel ook rolstoeltoegankelijk zijn.

9 Even over de ‘grens’ naar Groningen
Groningen is om de hoek. Wat dacht je van het legomuseum in Grootegast, een indoor speelparadijs in Nieuw Scheemda? Of bezoek het internationaal bekende Groninger Museum.

En de laatste tip?

10 Gewoon lekker thuis blijven
Je kinderen zijn vast niet weg te slaan van de chillzolder of indoor glijbaan in De Hoeve, de rolstoeltoegankelijke boomhut en aangepaste ‘Vlindertuin’ in De Kindervallei en de ballenbak en grote speelkamers van Huis Arnhem. Veel plezier!

Lees ook: wat de rolstoelgebonden Serinde overkwam toen ze met haar ouders in De Kindervallei logeerde afgelopen zomer.

Lotje&co vindt het belangrijk dat het hele gezin leuke dingen kan ondernemen tijdens een vakantie. En daarom werken we ook samen met het Ronald McDonald Kinderfonds.

adverteren

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest