VOOR JOU

7 typen moeders van een zorgintensief kind

typen moeders

Jaja, ik weet het. Je mag een moeder-van niet ook nog eens in een hokje plaatsen. Maar ik doe het lekker toch. Van de over stomazakjes twitterende Hoofdverpleegster tot de achter de rolstoel selfies makende Fabulous Mama. 7 typen moeders van een zorgintensief kind.

TEKST Elise van der Velde
De Protestmoeder

Is vóór bezuinigingen en tegen het PGB. O nee, andersom. Nou ja, hoe dan ook: het is allemaal de schuld van Rutte en ze is het er sowieso niet mee eens. Stuurt hier dagelijks zesendertig exact dezelfde tweets over en retweet iedereen die haar weer retweet. Zet zo een beweging in gang waar ze trots op is. Wat ze dan ook weer twittert.

De Uitverkorene

Waar anderen op z’n zachtst gezegd moeten slikken als de baby gehandicapt blijkt, weet deze vrouw direct: ‘Van jou ga ik Heel Veel Leren!’ Verdriet en rouw is voor watjes. Geen oordeel hoor maar dan ben je gewoon nog niet zo ver als zij. Haar tip? Omdenken! Haar motto? Het leven is een feest maar je moet zelf de slingers om je kind hangen.

De Planbordmoeder

Hoezo? Wat bedoel je? Ze snapt het niet. Niet dat ze dom is – ze studeerde summa cum laude af in de biochemie – maar je moet wel duidelijk zijn bij haar. Ook kan ze prima tegen verandering maar ze wil gewoon alles op tijd weten. Verder is het een doodeerlijke schat. Met flink wat trekjes van haar drie autistische kinderen, dat wel.

De Hoofdverpleegster

Denkt dat Twitter een gesloten forum is en weidt er dagelijks uit over ontstoken sondegaatjes en scheurende stomazakjes. Voor een uitgebreidere update van de laatste astma aanval van haar kleine bikkel, linkt ze naar Facebook. Daar post ze liefdevol foto’s met de voedingspomp groter in beeld dan het kind. Vinden al haar vrienden leuk, gelukkig.

De Fabulous Mama

Is stiekem jaloers op de Botox die haar kind krijgt. Trippelt op torenhoge hakken als een celebrity achter de rolstoel. Dat hij er niet uitziet, betekent toch zeker niet dat ze zelf voor gek hoeft te lopen? Gaat rustig door met selfies maken terwijl haar zoon epileptisch op de grond hangt want met de juiste filter lijkt het of hij lacht.

De Diesel

Wilde altijd een groot gezin, dus raakt na de gehandicapte nog een keer of wat zwanger. Combineert dit met een drukke baan, drie honden plus mantelzorg voor haar passief-agressieve schoonmoeder. Het moet gezegd: ze doet het top. Wat ook moet worden gezegd is dat de gemiddelde Diesel het net 18 jaar volhoudt. En dan omvalt.

De Blogmoeder

Ze klaagt niet hoor. Daar is zij niet van. Ja, ze heeft het zwaar en ja, iedereen mag weten hoe ze zich overal dapper doorheen slaat. Maar op een positieve manier. Gewoon een kijkje in haar gekke leven! Elke dag! Met veel spelfouten! En herhaling! Maar hee, ze is ook maar een mens. Ze heeft het te druk met haar gevoelens opschrijven om het allemaal nog eens kritisch na te lezen.

Mis je er nog eentje ;)? Laat het ons weten in de comments of op Social Media…

Lees ook: 10 x keihard lachen om jezelf (en je zorgintensieve kind).

Bij Lotje&co zoeken we naar de mogelijkheden, naar de lach en naar de lichte kant van ons leven. Dat willen we nog lang blijven doen!

word donateur van gezinnen met een zorgintensief kind

 

6 reacties op “7 typen moeders van een zorgintensief kind”

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest