Filmpje

deze jonge ouders brachten het onmogelijke op

Weten dat je kind niet lang zal leven. Het toch geboren laten worden. En er dan zó mee omgaan. Pure liefde, van twee jonge ouders voor hun baby Eliot, in het filmpje '99 balloons'

TEKST Elise van der Velde

De ouders van baby Eliot wisten dat hun baby maar heel kort te leven had. Maar van dat leven hebben ze samen een feestje gemaakt – 99 dagen lang. Ondanks de ongelooflijk zware verzorging, zoals om de drie uur sondevoeding inspuiten. Elke dag is vastgelegd door de vader van Eliot, in dit filmpje.

Op de begrafenis lieten ze een ballon op voor elke dag dat hij geleefd heeft. ‘Voor veel mensen zal het korte leven van Eliot een tragedie lijken’, schreef TODAY over hem, ‘maar voor zijn ouders was het een groot wonder.’ Later, lees ik in dat artikel, kreeg het jonge stel nog een dochter: ‘Eliot’s korte tijd op aarde zo mee te maken’, zeggen ze, ‘heeft ons betere ouders gemaakt.’

Bekijk ook: dit ‘zorgintensieve’ hondje steelt meteen je hart

Lotje&co is dé ontmoetingsplek voor gezinnen met een zorgintensief kind. Sluit je bij ons aan: samen staan we sterker!

samen maken we Lotje mogelijk

 

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest