Blog Silvie

wat als ik alleen maar aandacht aan mezelf hoef te besteden?

aandacht aan mezelf besteden

‘Willen jullie vrijdagavond misschien naar de wedstrijd NAC-ADO? We hebben twee kaarten, maar kunnen zelf niet.’ Ik moet de vraag die op mijn telefoon binnenkomt, notabene van onze kapster, twee keer lezen om te snappen wat ze bedoelt. Als ik begrijp dat ook deze leuke en lief bedoelde vraag actie van mij vraagt, knapt er iets in me. Het is te veel, ik wil niet meer.

TEKST Silvie Warmerdam

Voordat dat bericht binnenkomt, heb ik een gesprek met met mijn moeder. Ze voelt zich oprecht rot, heeft een zware tijd achter de rug en mijn aandacht nodig. Ik zoek naar de juiste vragen en probeer uit haar antwoorden te achterhalen hoe het nu echt gaat en hoe ernstig het is.
Terwijl ik met haar praat, hou ik de tijd in de gaten en maan ik Daniël met gebaren tot opschieten. Hij heeft zwemtraining, het is mijn rijbeurt, we moeten zo weg. Dat Daniël geen zin heeft om te gaan zwemmen omdat we pas net thuis zijn van z’n wekelijkse logopedie, daar heb ik even geen boodschap aan.
Zodra ik afscheid neem van mijn moeder, trekt Julian mijn aandacht. Hij heeft cijfers terug van zijn schoolexamens en kan wel een peptalk gebruiken.
‘Mam wat eten we?’ komt Simeon daar nog weer tussendoor en pikt een gehaktballetje uit de pan. 

aandacht aan mezelf besteden

Als ik de vraag van de kapster na twee keer lezen snap, laat ik m’n telefoon vallen en zak in een stoel. Ik wil helemaal niets meer, geen vragen beantwoorden, geen acties om naar een voetbalwedstrijd te gaan op touw zetten. Geen kinderen achter hun vodden zitten. Hoe heerlijk zou het zijn om alleen aandacht aan mezelf te hoeven besteden?

Maar zo is het leven niet, dus stap ik met Daan in de auto. We halen z’n zwemvrienden op en rijden naar het zwembad. Ik concentreer me op de weg en luister ondertussen naar het gezellige geklets op de achterbank. Ik kan een glimlach niet onderdrukken als ze het uitschateren met z’n drieën. Door hun vrolijkheid ontspannen mijn schouders, ik laaf me aan hun levenslust. En bedenk dat Simeon en Harro het eigenlijk best heel leuk zouden vinden om samen naar NAC te gaan. 

Lees ook hoe Danël z’n zwemvrienden op de achterbank bedachten wie met wie zou gaan trouwen

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest