Advertorial

Waar een wil is, vindt Wielewaal de weg

stichting Wielewaal

Stichting Wielewaal maakt de wereld van mensen met een beperking groter. Wielewaal organiseert groepsvakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Korte of langere uitstapjes waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Waarin ze niet tegen grenzen aanbotsen, maar ze kunnen verleggen. En waar ruimte is voor nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen. Om herinneringen te maken die een leven lang meegaan.

TEKST stichting Wielewaal
vakanties

Vakantie betekent voor mensen met een beperking vaak aanpassen. Ook voor hun reisgenoten. Zoeken naar locaties en activiteiten die geschikt zijn voor mensen met én zonder beperking. Bij de groepsvakanties van Wielewaal is aanpassen niet nodig. De uitzondering is de regel. Deelnemers krijgen de kans datgene te doen waar ze van dromen, maar waarvan ze dachten dat het niet kon. In een rolstoel naar het klimbos? Kamperen op Pinkpop? Van de hoogste glijbaan in een zwemparadijs? Waar een wil is, vindt Wielewaal de weg.

logeerweekenden

Wielewaal biedt respijtzorg, in de vorm van logeerweekenden. Een heel weekend of een dag zijn deelnemers onder vrienden. Iedereen heeft iets, dus alle beperkingen vallen in het niet. Dat is vrijheid. Thuis is het gezin er ook even uit. Ouders hebben even tijd voor zichzelf en broertjes of zusjes krijgen extra aandacht. Een logeerweekend betekent voor iedereen een adempauze.

vakantiedagopvang

Schoolvakanties zijn er om uit te rusten, met vriendjes af te spreken en leuke dingen te doen. Voor kinderen met een beperking zijn de vakanties vaak niet zo afwisselend. Zij hebben minder sociale contacten dan kinderen zonder beperking. En vakantieactiviteiten zijn vaak niet geschikt voor hen. Dat betekent meer thuis zitten. Terwijl juist zij zo opbloeien van contact met mensen en zo genieten van activiteiten. Hun leefwereld is immers in het dagelijkse leven ook al beperkt. Voor hen organiseert Wielewaal vakantiedagopvang in iedere schoolvakantie. Uitstapjes, knutselen, koekjes bakken of gewoon chillen. Een dagje of een hele week. Alles kan.

Voor meer informatie: www.wielewaal.nl of stuur je vraag naar info@wielewaal.nl

Lotje&co werkt graag samen met organisaties die bijdragen aan draaglastvermindering en/of draagkrachtbehoud voor ouders van zorgintensieve kinderen. Want dat is wat de vakanties van Wielewaal doen. Wil jij dat ook?

adverteren

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest