Blog Silvie

onderbroekendrama

aankleden
1 december 2017

Het was mijn beurt om te rijden voor de zwemtraining, dus stapte ik met Daniël en z’n vriendje Jasper in de auto. Voordat ze naar de kleedkamers gingen hadden we nog even een gesprekje: ‘Wat doen jullie na de training?’ vroeg ik. ‘Snel douchen’, zei Jasper. ‘Snel aankleden’, vulde Daniël aan. Ik gaf ze een high five en had er alle vertrouwen in dat we deze keer vroeg thuis zouden zijn.

TEKST Silvie Warmerdam

Daniël was inderdaad redelijk snel klaar na het uur zwemmen. Opgetogen kwam hij bij me zitten: ‘Ik ben als eerste klaar. Ik heb gewonnen!’
‘En Jasper? Schiet hij al op met aankleden?’
‘Ik ga kijken,’ antwoordde Daan en was weer weg. Ik kon niet meelopen. Want ze kleden zich om in de grote jongenskleedkamer, waar ook het waterpolo-team dat net klaar was met trainen, zich omkleedt.

Even later werd ik geroepen. Jasper stak -in z’n blootje- z’n hoofd om de hoek van de deur tussen de kleedkamers en de kantine: ‘Silvie kan je helpen?’
Ik snelde naar de kleedkamers, wat was er gebeurd? Ruzie met de waterpoloërs? WC-ongelukje? Kleren die op de grond nat waren geworden?

Het bleek simpeler. Daan had Jasper z’n onderbroek aangetrokken -hij heeft er precies zo één- en dat veroorzaakte een drama dat ze niet samen opgelost kregen.
Daar stond ik: buiten de kleedkamer, met een boze Jasper binnen tussen een groep half aangeklede jongens van een jaar of zeventien, en Daan die schuldig in de deuropening stond.
Ik probeerde: ‘Dan trek jij toch die van Daniël aan’, maar zag alleen een met gefronste wenkbrauwen hartgrondig nee schuddend hoofd door de kier in de deur. En dat snapte ik eigenlijk ook wel.
De optie ‘ga maar zonder’ liet ik varen, zuchtte diep en richtte me op Daniël, die met zijn winterjas al aan, bezorgd toekeek.

Ik kon niet anders dan accepteren dat de oplossing dat Daan z’n schoenen en z’n broek weer uit zou trekken, heel veel tijd zou gaan kosten.

Daniël en Jasper zijn bijna even oud en goede vrienden. Ook al lijken ze niet op elkaar, er zijn altijd mensen die de twee jongens door elkaar halen

Eén reactie op “onderbroekendrama”

  • Simone schreef:

    Ooooh wat herkenbaar hahahaha sorry maar ik vind het heeeerlijk dat ik niet de enige ben die in dit soort situaties beland… Hahaha sorry Silvie maar ik maak een diepe buiging voor je geduld! RESPECT

Geef een reactie

Silvie Warmerdam
Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (13, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Meer Silvie

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Pin It on Pinterest