Blog Harmen

wat als elke verandering iedere keer weer zo lastig is?

afscheid van het oude bed

Een tijdje geleden hebben wij voorzichtig aan Em gevraagd wat zij vindt van een nieuw bed. Aanvankelijk zei ze heel hard nee en zou ze een nieuw bed wel kapot zagen en in de tuin gooien… Zie je ’t voor je?

TEKST Harmen

Maar goed, we hebben Em een plaatje laten zien van het nieuwe bed en stukje bij beetje werd mevrouw iets enthousiast. Na een paar dagen kwam Em bij me met de vraag of ze het plaatje van het bed nog eens mocht zien. Toen ze het bed bekeek zei ze uiteindelijk: “Oké… Dan wil ik dat bed wel!” Wij gingen er dus vanuit dat Em wel een nieuw bed wil hebben en er enthousiast over is.

oud & nieuw

Tijdens de kerstvakantie was Em de eerste week lekker bij ons thuis. Gezellig met z’n viertjes Kerst en oud & nieuw gevierd. Hoewel er pieken en dalen waren, heeft Em zich die avond boven alle verwachtingen in voorbeeldig gedragen. In de tweede week mocht Em van woensdag t/m vrijdag naar het logeerhuis. Héérlijk die rust dan weer, grote zus was namelijk ook uit logeren. In deze kinderloze dagen hebben wij weer eens goed huisgehouden en… Het nieuwe bed voor Em aangeschaft. 

toch niet zo blij

Toen mijn vrouw Em ging ophalen heb ik gevraagd Em alvast voor te bereiden op de komst van het nieuwe bed. Dit kwam minder goed binnen dan wij hadden verwacht. Ze ging totaal door het lint, zat de hele rit te schoppen en schreeuwen in de auto en thuis op de parkeerplaats heeft ze de hele buurt laten weten dat ze het niet met ons eens was. Ze wilde mij niet helpen het nieuwe bed in elkaar te zetten -en ze wil altijd graag helpen. Uiteindelijk stormde ze boos naar boven. 

het afscheid van het oude bed

Em stoof in haar boze bui naar boven, daar stond geen oud bed en haar nieuwe bed stond in de doos tegen de muur. De arme schat brak in tranen uit en was een tijdje ontroostbaar. “Ik wil mijn oude bed terug” klonk het tussen de snikken door. Het heeft even geduurd en ik heb moeten praten als Brugman, maar Em heeft zich, met dezelfde woorden als eerder toch bedacht: “Oké dan… Dan wil ik toch wel het nieuwe bed!” Met deze woorden krijg ik dikke knuffel van Em. “Ik hou van je papa!” zegt ze nog. Ik zeg tegen haar dat ik áltijd van haar houd en ik blij ben dat ze haar nieuwe bed wel accepteert. Ze wilde me niet meehelpen met het in elkaar zetten maar toen pake en beppe er waren heeft ze vol enthousiasme haar nieuwe bed gepresenteerd! 

Lees ook hoe Harmen een nieuwe balans vindt nu Em niet altijd meer thuis woont

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. Elke dag weer delen we persoonlijke verhalen die de draagkracht vergroten. Zodat ze het zorgen-voor volhouden. Doe jij ook mee?

Geef een reactie

Harmen
Harmen is 38 jaar en Apple Expert in hart en nieren. Gelukkig getrouwd en papa van twee prachtige dochters. Omdat hij niet wil dat zij op het internet gevonden worden, heeft hij het over Em en haar grote zus. Em is eind 2016 gediagnostiseerd met het Smith Magenis Syndroom. Op zijn blog www.ikvindjeliefpapa.nl kun je meer verhalen van Em en hem terugvinden en lezen welke kenmerken van het Smith Magenis Syndroom zij wel en niet heeft.

Meer Harmen

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest