Blog Silvie

hoe doe je dat; afspreken op het VSO?

afspreken
13 september 2017

‘Mama, mag ik afspreken morgen, op woensdag?’ Enthousiast komt Daniël de school uitgerend. ‘Met wie dan?’ Hij noemt de naam van een klasgenoot waar hij het al vaker over heeft gehad. ‘Tuurlijk mag dat,’ reageer ik, maar vraag me meteen af: hoe organiseer ik dit?

TEKST Silvie Warmerdam

Want die klasgenoot komt met een taxi-busje naar school. Ik heb geen idee wie zijn ouders zijn. Toevallig komt de juf naar buiten.
‘Kan je helpen? Daniël wil afspreken en dat wil ik graag belonen…’ vraag ik. Terwijl we bedenken hoe dit aan te pakken, zoekt Daniël tussen de klaarstaande taxi-busjes naar z’n vriend.
Gelukkig is hij nog niet vertrokken. Hij geeft z’n telefoonnummer en eenmaal thuis laat ik Daniël een appje naar hem sturen.

Maar het lukt de jongens niet om de speelafspraak te regelen. Omdat ik niet goed kan inschatten hoe zelfstandig deze klasgenoot is, laat ik het er even bij zitten. Want hoe komt die jongen bij ons huis? En hoe komt hij aan het einde van de middag dan weer thuis? Ik weet ’t even niet. Hij kan niet achterop bij mij en ik heb geen ervaring met taxi-busjes. Geen idee hoe flexibel hun routes zijn.
Het lastige is dat ik Daniël dit niet uitgelegd krijg. Hij is er vast van overtuigd dat ze hebben afgesproken en wil woensdag uit school al bij z’n vriendje in de taxi-bus stappen. Als we tegen de wind in naar huis fietsen, voel ik me schuldig; onthoud ik hem nu een nieuwe vriendschap?

Maar gelukkig gaat, als we aan het lunchen zijn, de telefoon; de klasgenoot neemt initiatief. Als ze allebei hebben uitgesproken het toch wel heel leuk te vinden om af te spreken, krijg ik de moeder aan de telefoon en is het snel geregeld. Ze komt haar zoon brengen en blijft gezellig een kopje thee drinken.

Afspreken op de basisschool, wierp andere dilemma’s op: Lees speelafspraak

Geniet je elke dag van mijn blogs? Word dan lid van Lotje&co!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest