Filmpje

waar komt die doorgeslagen bureaucratie vandaan?

Albert Jan Kruiter is niet alleen onderzoeker, maar ondersteunt met zijn Instituut voor Publieke Waarden ook burgers die vastgelopen zijn in het bureaucratisch moeras.

TEKST Veronique Werz

De bureaucratie is doorgeslagen volgens Albert Jan Kruiter. Maar hoe komt dat nou? Waarom laten we dit gebeuren? En waarom is dat in andere landen anders?

We kennen het allemaal als ouder van een zorgintensief kind, maar ook als professional die betrokken is bij deze gezinnen, ben je een groot deel van je tijd kwijt aan formulieren, herhalen, regeltjes en loketjes. Allemaal kostbare tijd die we niet aan Leven kunnen besteden en waar we in verzanden. Sterker nog, als ouder is het een belangrijke reden dat je de zorg wellicht niet meer vol kunt houden en in een burn-out geraakt. Maar wat als je kind 18 wordt? Wat gebeurt er dan?

Hopelijk kijken en lezen de heren en dames beleidsmakers mee.

Lees ook de conclusies uit het jaarrapport van de inspecties die allemaal betrokken zijn bij de kwetsbare burger die zijn weg moet vinden in het sociale domein.

Lotje&co erkent dat de bureaucratie veel te wensen overlaat en hoopt door het delen van berichten hierover een beweging in gang te zetten. Ook daarom ben je lid.

Albert Jan Kruiter

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest