Filmpje

iedereen profiteert van inclusief onderwijs

5 september 2017

'All means All' (Iedereen is iedereen) is de slogan van dit upbeat filmpje, waarin het Amerikaanse SWIFT Education Center laat zien dat iedereen profiteert van inclusief onderwijs.

TEKST Silvie Warmerdam

Het filmpje ‘all means all’ laat er geen twijfel over bestaan: ‘Leerlingen zonder beperkingen boeken betere resultaten in lezen en rekenen wanneer ze in een inclusieve setting onderwijs krijgen.’
In Nederland zegt In1school hetzelfde. Bijvoorbeeld in een rijtje met voordelen van inclusief onderwijs: ‘Inclusief onderwijs leidt (dus) tot betere, creatievere leerkrachten én betere leerprestaties van alle kinderen.’

Swift Education Center is een kenniscentrum waar leermiddelen en methodes worden ontwikkeld voor inclusief onderwijs. Het is in 2012 opgericht en wordt gefinancierd door de Amerikaanse overheid. Het doel is dat scholen een excellente en gelijkwaardige leeromgeving worden voor alle leerlingen.

Gelukkig kennen we ook in Nederland steeds meer voorbeelden die laten zien dat iedereen ook echt iedereen betekent en dat alle leerlingen profiteren als ze samen naar school gaan. Denk aan Klas op Wielen in Alkmaar, Stichting Liz in Nijmegen, Stichting Bram in Ridderkerk.

Meer lezen over onderwijs? Bekijk dan het dossier Onderwijs uit Lotje&co nummer 26. Het online-gedeelte vind je hier.

Onderwijs gaat Lotje&co aan het hart. Jouw ook? Word dan lid!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest