Tegelspreuk

allemaal de liefste

allemaal de liefste
TEKST Veronique Werz

Allemaal de liefste. Een boekje dat ik zo vaak aan mijn kinderen voorlas heette zo. Het boekje gaat over drie beren en ieder kind vraagt wie van hen de liefste is. Want ja, vader en moeder beer beweren dat zij de geweldigste berenkinderen zijn van de hele wereld. Maar ieder berenkind wil eigenlijk weten wie ze nu echt het liefst vinden.

Een onmogelijke vraag natuurlijk. Want als ouders hou je gewoon van je kinderen, allemaal evenveel. Ieder kind heeft zijn kwaliteiten en uitdagingen. En op ieder van hen kun je even trots zijn.

Je kunt ook heel trots zijn op je neef. Maar je kunt ook het verdriet voelen als de buitenwereld niet ziet welke kwaliteiten en uitdagingen er zijn als er een beperking is. Door het verhaal te vertellen wil de acteur Hugo Weaving zichtbaar maken waar zijn neefje mee te kampen heeft.

Hoe lastig het is om je als ouder echt vol te geven aan iedereen blijkt wel aan het feit dat we altijd toch weer met de schuldgevoel worstelen. Iets dat veel ouders-van vast wel zullen herkennen? En misschien wel daarom zullen veel ouders van een kind met een beperking zich herkennen in deze spreuk.

Lotje&co is er voor gezinnen met een zorgintensief kind. Een plek waar we samenkomen, samen lachen en samen huilen. Een plek om thuis te zijn. En samen maken we Lotje&co mogelijk. Voor nog geen € 2 per maand ben je al lid/donateur.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest