Blog Merel Olden

ze is er zoveel beter in dan ik

achteruitgang

Hester haar lijf laat het steeds meer afweten. Zus Merel vind het o zo lastig om deze achteruitgang gade te slaan. Vroeger kon zij alles al beter maar er is een ding dat Hester nu beter kan dan Merel.

TEKST Merel Olden

Ze werd zesenveertig jaar geleden geboren met een achterstand die ze nooit meer in zou halen. Ik kon alles sneller. Ik kon alles beter. Ik liep eerder, was eerder zindelijk. Ik fietste met twee wielen; zij met drie. Ik leerde hoger; zij zeer moeilijk. Hoewel, één ding kon ze beter. Netjes eten. Het gaf niet. We waren en we zijn elkaars allerliefste zus.

De laatste jaren laat haar lijf haar steeds verder in de steek. Haar blaas, haar benen. Haar halfvolle verstand is wel heel mager geworden. En nu ik naar haar kijk, hoe ze tegenover me zit te eten, zie ik hoe ook haar handen er mee op houden. Hoe een hap pas na tien keer prikken lukt. Ik wil schreeuwen. Haar bord van de tafel af gooien. 

Maar op haar gezicht geen spoor van frustratie. Ze is rustig en geconcentreerd met haar eten bezig. Mijn grote zus. Incasseren en doorzetten. Ze is er zoveel beter in dan ik.  

Lees ook hoe Erika de achteruitgang in ontwikkeling van Lotte probeert te vertragen.

Lotje&co deelt ook de verhalen die laten zien wat we kunnen leren van onze broers, zussen en kinderen. En om te kunnen blijven delen ben je lid, toch?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

Merel Olden
Merel Olden Merel Olden (45 jaar) getrouwd en moeder van een zoon van veertien werkt als ambulant begeleidster voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Haar zus Hester werd elf maanden voor haar geboren met een open rug en liep vlak na de geboorte een hersenvliesontsteking op. Als kind waren Hester en zij onafscheidelijk. Vanaf haar achttiende kreeg Hester te kampen met ernstige epilepsie. Die is de laatste jaren beter onder controle, maar sindsdien gaat Hester mentaal en lichamelijk steeds verder achteruit. Merel schrijft hierover voor Lotje&co en haar blog zuszo.weebly.com.

Meer Merel Olden

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest