Blog Silvie

met z’n drieën

gezinssamenstelling, geduld
11 oktober 2017

Ik sta in de Albert Heijn en heb mijn kar volgeladen met de zaterdagse boodschappen. Ik wil gaan afrekenen, maar bedenk me dan dat ik deze week geen vijf pakken melk nodig heb, geen twee kilo appels, geen kilo gehakt. We zijn deze week maar met z'n drieën.

TEKST Silvie Warmerdam

De gezinsapp loopt vol met zonovergoten foto’s uit Zuid-Europa -Julian is op schoolreis in Kroatië- en stoere foto’s vanaf Times Square -Harro is nog steeds in New York. Simeon, Daniël en ik gaan sushi eten en zetten er een selfie met maki-rolletjes tussen. We moeten het deze week met z’n drietjes doen en ondanks de sushi kunnen we onze draai niet goed vinden.

Daniël is dwars, zegt overal nee tegen. Hij is vast ook aan een weekje herfstvakantie toe, maar zo lang zonder papa eist zijn tol. En omdat ik continu aan de beurt ben, raakt mijn geduld op. Ik ga met gestrekt been tegen zijn koppigheid in, wat natuurlijk niet helpt. En dus hebben we wel iets goed te maken voordat hij met een klein lachje de school in loopt en aan zijn dag wil beginnen.
Simeon geniet van een avondje pizza eten voor de TV -iets dat we nooit doen- maar loopt ook een beetje verloren rond. Niemand om even mee te voetballen in de tuin, niemand om stoer tegen te doen of een nieuw trucje op uit te proberen.

Ook al werkt Harro veel en komt het huishouden grotendeels op mij neer, nu hij er niet is merk ik dat hij ongemerkt toch veel uit handen neemt. Kleine dingen, waar ik nu opeens zelf over na moet denken. Daarnaast is het natuurlijk saai; ik mis de twee mannen die de gezinsdynamiek bepalen. Met wie ik over het nieuwe regeerakkoord kan discussiëren, met wie ik grappen kan maken over het Nederlands elftal.

We maken er wat van met z’n drieën, maar ik zal blij zijn als  vrijdagavond iedereen weer thuis is. Ook al sta ik dan  wel weer met een overvolle kar bij de kassa van de Albert Heijn.

Ja het klopt, Harro was vorige week ook al in New York,toen waren de jongens niet zo braaf.

Voor herkenbare blogs: Lotje&co!

samen maken we Lotje mogelijk

Geef een reactie

Silvie Warmerdam
Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (13, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Meer Silvie

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers
site De Heren Van

Pin It on Pinterest