Filmpje

atypical

27 oktober 2017

In de Netflix-original serie Atypical kijk je mee met de ontluikende liefde van de autistische Sam Gardner. Al jaren draait alles binnen het gezin om Sam en zijn autisme. Maar hoe hard zijn overbezorgde moeder Elsa de regie ook in handen probeert te houden, er is geen ontkomen meer aan. Sam is namelijk achttien en wil gaan daten.

Tekst Wiarda Boneschansker-van Ee

Met hulp van vader Doug en collega Zahid stelt Sam, uiteraard gewapend met notitieblok, een plan op om date- ervaring op te doen. Na jaren langs de zijlijn krijgt Doug eindelijk de kans om een band met zijn zoon op te bouwen.

Voor Elsa betekent dat echter het begin van het echte loslaten. Haar planbord krijgt ineens open ruimtes en door de plotselinge vrije tijd slaat ze misschien wel een beetje door. En niet alleen voor Sam, maar ook voor zijn beschermende puberzus Casey zijn er nieuwe uitdagingen op komst. Want door het toenemen van de zelfstandigheid van Sam moet iedereen weer een nieuw plekje binnen het gezin zien te vinden. En dat blijkt nog verdraaid lastig te zijn.

Deze fantastische achtdelige serie vol herkenning geeft een liefdevolle en humoristische draai aan de lastig te omschrijven denk- en belevingswereld van autisme. Ook een echte aanrader om samen met je puber te kijken!

Wel een waarschuwing: Na deze sneak-preview moet je echt je best doen om niet alle afleveringen van Atypical in één keer te willen bekijken. Zowel de serie als de cast zijn verslavend goed. Gelukkig zijn ze druk bezig met seizoen twee en eerlijk gezegd, we kunnen bijna niet wachten!

Regie is in handen van Robia Rashid (How I met your mother & The Goldbergs) en in de cast zie je o.a. Keir Gilchrist, Jennifer Jason Leigh, Brigitte Lundy-Paine, Michael Rapaport en Amy Okuda.

Tips nodig om seks bespreekbaar te maken? Let’s talk about sex

samen maken we Lotje mogelijk

Geef een reactie

Wiarda
Wiarda Boneschansker is de moeder van Wessel (9 jaar, Smith Magenis syndroom (SMs). Wessel heeft meervoudige beperkingen, hoewel je dat op het eerste gezicht niet zegt. Een pittig mannetje waarmee altijd wat te beleven valt. Volledig thuis wonen in combinatie met de gevolgen die Wiarda ondervindt van een hersentumor, ging niet meer. Sinds een klein jaar woont Wessel doordeweeks op woongroep de Libelle bij Koninklijke VISIO in Haren. Wekelijks schrijft zij over de belevenissen met Wessel op haar blog: www.dekniezebietertjes.com

Meer Filmpje

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Pin It on Pinterest