Filmpje

vader stuurt zoon met autisme alleen een restaurant in

TEKST Elise van der Velde

Elke ouder van een kind met autisme of verstandelijke beperking weet hoe het is. Je wilt je kind structuur bieden, maar ook af en toe uit z’n comfort zone halen. Precies dat, deden de ouders van de Amerikaanse Owen Long. Zij sturen hun zoon met autisme alleen een restaurant in. Hun opdracht was duidelijk: ‘Naar binnen lopen, een afhaalmenu vragen, en terugkomen naar de auto.’ Zijn vader bleef buiten staan – een klein beetje bezorgd of het wel goed zou gaan. Toen het wel heel lang duurde besloot hij polshoogte te nemen. En wat hij zag, had hij niet verwacht…

alleen een restaurant in

Owen had binnen inderdaad netjes naar de menukaart gevraagd, maar ook gezegd dat hij honger had. De restauranthoudster wilde hem geen honger laten lijden en vroeg aan de keuken om iets te eten te maken voor hem. Ze vertelde later dat ze niet eens doorhad dat hij een handicap had. Vanuit haar geloof, het Boeddhisme, is het belangrijk om iedereen liefdevol te behandelen. Was het karma dat het filmpje viral ging en zeer waarschijnlijk heel veel klanten oplevert voor het restaurant? Vast. Wij delen ‘m hier in ieder geval met liefde.

Bekijk ook: deze vader maakte samen met 50 andere vaders een clip over hun zorgintensieve kinderen.

Bij Lotje&co zijn we er 7 dagen in de week voor alle gezinnen met een zorgintensief kind. Met mooie verhalen, nieuws, filmpjes, workshops en meer. Dat kan alleen met jouw hulp. Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest