Filmpje

deze autisme hulphond brengt een heel gezin tot rust

9 maart 2018

De kleine jongen Tupper heeft autisme en slaapproblemen door nachtmerries. Hij sliep maar 20 – 25 minuten achter elkaar. Tot het moment dat er een nieuwe vriend in zijn leven kwam. 

TEKST Elise van der Velde

Niet slapen betekende: hoofdbonken op de vloer en tegen de muren omdat hij niet wist hoe hij zichzelf moest kalmeren, vertelt Tupper’s moeder in dit (Engels gesproken) filmpje. En toen kwam Lego (een autisme hulphond) in Tupper’s leven. De hond jaagde meteen de nachtmerries weg. Hoe? Door zijn kop op het jongetje te leggen. Sindsdien valt Tupper al na 5 minuten in slaap – vroeger duurde dat een uur.

Inmiddels is hulphond Lego onderdeel geworden van de familie. Hij voelt wanneer Tupper gestrest is, en kalmeert hem meteen. In de supermarkt loopt Tupper niet meer gillend weg, maar focust zich op de hond en wandelt braaf naast hem. Eigenlijk brengt hij het hele gezin tot rust. Het filmpje is ongelooflijk ontroerend en zet je aan het denken. Wat kunnen dieren nog meer voor zorgintensieve kinderen betekenen?

Neem ook een kijkje in hun dagelijks leven op de Facebookpagina van Tupper en Lego, waar hond en kind steevast als ‘the boys’ worden aangeduid. Wij zijn fan!

Of hulphonden gediscrimineerd worden? Ja. En dat bewijst dit filmpje.

Naast herkenbare verhalen, workshops en aanbiedingen, brengt Lotje&co altijd de mooiste, leukste en interessantste filmpjes. Ook daarom word je lid.

samen maken we Lotje mogelijk

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest