Filmpje

man finisht NY marathon met baby met Down in armen

TEKST Elise van der Velde

Heb je dit filmpje al langs zien komen van de jonge vader en marathonloper Robby Ketchell? Ketchell wilde eigenlijk zijn racetijd van drie uur en eenentwintig minuten halen, met als doel $3,210 op te halen voor LuMind Research, een liefdadigheidsinstelling die onderzoek naar Down Syndroom ondersteunt.

Hij had een dip rond de twintig kilometer, en besloot iets nog beters te doen. 400 meter voor de finish stond zijn vrouw aan de kant, die hem hun zeven maanden oude zoon Wyatt aangaf. Hij liep de laatste meters met een slapende Wyatt in zijn armen.

baby met Down

Het filmpje dat een omstander hiervan maakte, vloog het Internet over. ‘Het krijgen van een zoon met Down Syndroom heeft ons anders naar het leven doen kijken’, vertelt hij later in een interview met Runners’ World. ‘Er is zoveel liefde en contact en de reis die we al samen afgelegd hebben, is ongelooflijk.’

Oké, een lekker Amerikaans antwoord. Zijn vrouw verwoordt het iets nuchterder op haar Instagram account: ‘Wyatt rent wel vijf marathons per dag. Eten is zo zwaar voor hem, en vraagt zoveel kracht, dat elk flesje als een marathon voelt voor hem.’ You go Wyatt!

Bekijk ook: deze vrolijke video van de dansensde Oscar met Down. 

Lotje&co brengt je elke dag verhalen over het leven met een zorgintensief kind. Verhalen om te lachen, te huilen en jezelf in te herkennen. Daarom ben je lid!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest