Filmpje

jongetje met Down ziet zijn babybroertje voor het eerst

Ik kan me nog zo goed herinneren dat mijn 3-jarige, spastische zoon zijn babybroertje kwam bekijken in het ziekenhuis. Hij kon niet lopen maar had nog geen rolstoeltje, we zeulden hem op onze heup, in een draagzak of vervoerden hem in een speciale buggy. Hij keek reageerde nauwelijks toen zijn vader hem boven het glazen bakje met de baby hing. Inmiddels zijn ze 16 en 13 en dol op elkaar, maar toen was ik lichtelijk teleurgesteld.

TEKST Elise van der Velde

Hoe anders is dat in dit geweldige filmpje, waarin de 4-jarige Kent, met het syndroom van Down, zijn babybroertje voor het eerst ontmoet in het ziekenhuis. Een zoetsappige video- want gemaakt door opa (die waarschijnlijk ook de muziek heeft uitgekozen) – dat wel. Maar je wordt er acuut vrolijk van. Die blik! Snel kijken dus…

Bekijk ook: zoveel aandacht verdienen de broertjes en zusjes van een zorgintensief kind: zie jij ze?

Bij Lotje&co zijn we er 7 dagen in de week voor alle gezinnen met een zorgintensief kind. Met mooie verhalen, nieuws, filmpjes, workshops en meer. Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest