NIEUWS

deze foto’s van baby’s met een beperking zijn echt té lief

babyfoto

PEG-sondes, spalkjes, slangen... De meeste fotografen moffelen deze 'extra's' van een kindje weg voor een mooi plaatje. Maar de Amerikaanse fotografe Angela Forker kiest er juist voor om de imperfecties wel te laten zien. Ze maakte een prachtige serie vrolijke fantasie scènes met baby's met een beperking in de hoofdrol.

TEKST Elise van der Velde BEELD Precious Baby Newborn Photography

Het idee ontstond toen een gezin in haar kerk hun 15-dagen oude baby verloor door een complexe medische aandoening, lees ik op een Amerikaanse moederblogsite. De fotografe wilde het project aan dit kleine meisje opdragen. Zo begon ‘The Precious Baby Project’, waarvoor ze baby’s met een ziekte, beperking of aandoening fotografeert. Gratis. Met stof en veel creativiteit maakt ze er een lief en grappig geheel van.

babyfoto ook voor later

In een filmpje over haar project vertelt ze hoe ze hoopt dat de kinderen, als ze groot zijn, de foto’s bekijken: ‘En geloven dat ze alles kunnen en dat er altijd hoop is.’ Haar doel is awareness te creëren voor deze kinderen.

Het kost haar zo’n twintig uur om zo’n babyfoto te maken, maar het resultaat is er ook naar. Geniet van deze prachtige beelden, waarop de beperking van het kind eens een keer niet het eerste is dat je ziet.

 

 

 

 

 

Lees ook: wij snappen wel waarom deze fotograaf een prijs won.

Lotje&co vindt dat gezinnen met een zorgintensief kind het verdienen om gezien en gehoord te worden. Vind jij dat ook? Word dan lid!

leerlingenvervoer gehandicapte kinderen

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest