VOOR JOU

KIJKTIP: Beau van Erven Dorens filmt vijf dagen in tehuis

25 februari 2018

Er zijn mooie documentaires gemaakt over het dagelijkse leven kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking. Toch worden die voornamelijk bekeken door ouders-van, of door mensen die er in het dagelijks leven mee te maken hebben. Daar komt nu verandering in, met de eerste aflevering van een nieuwe serie van presentator Beau van Erven Dorens op RTL 4.

TEKST Elise van der Velde

In ‘Beau five days inside’ bezoekt Beau van Erven Dorens instellingen in Nederland waar je normaal niet zomaar binnenkomt, aldus RTL4. ‘In de eerste aflevering brengt Beau vijf dagen door bij Sherpa, een instelling voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Hoe maak je contact met mensen die over bijna geen enkele vorm van communicatie beschikken? Hebben deze mensen wel een menswaardig bestaan? En wat is de reden van het personeel om hier te gaan werken? Het zijn heftige dagen voor Beau, maar er komen ook prachtige menselijke interacties tot stand.

Hoe de opnames bij Sherpa zijn verlopen, lezen we op hun site: ‘Na goed overleg met managers, teams en vertegenwoordigers is Sherpa dit avontuur aangegaan. Het is een mooie gelegenheid om de gehandicaptenzorg landelijk onder de aandacht te brengen. In januari mochten we de eerste beelden bekijken. Wij zijn ontzettend trots op het prachtige resultaat!’

Beau bleef vijf dagen en nachten ‘logeren’ bij Sherpa in Baarn. Volgens Sherpa zijn de ontmoetingen op een mooie en integere manier in beeld gebracht. ‘Beau Five Days Inside’ is vanaf dinsdag 27 februari om 21.30 te zien op RTL 4. Wij gaan zeker kijken, jij ook?

Ook zo’n leuke serie om (terug) te kijken: koken met mensen met een beperking in ‘Downtown Dinner’.

Lotje&co betekent iedere dag weer mooie tips en verhalen voor gezinnen met een zorgintensief kind. Word daarom lid!

genieten van het leven

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest