ARCHIEF advertorials/oproepen

bellen met je favoriete tekenfilmheld; het kan echt!

9 januari 2018

Bellen met Scoop, Blaze, Angelina Ballerina, Koning Julian of Gamora? Op 10 en 11 februari kan het! Dan kunnen (chronisch) zieke kinderen bellen met hun favoriete tekenfilmheld. Om die ene vraag te stellen aan meneer Krabs of even te lachen met Mickey Mouse. Vergeet alleen niet om je kind aan te melden voor 1 februari. 

TEKST Silvie Warmerdam

De stichting Bekende BelVrienden organiseert elk jaar zo’n belweekend, om zieke kinderen de kans te geven te kletsen met hun tekenfilmheld. En even te vergeten dat ze ziek zijn. Meer dan 50 stemacteurs doen vrijwillig mee, zodat de kinderen de echte Nederlandse stemmen van Micky Mouse, Ernie & Bert, Spongebob, Ash uit Pokemon of Knorretje aan de telefoon krijgen.
De belactie is bedoeld voor (chronisch) zieke kinderen tussen 4 en 12 jaar. Ook hun broertjes of zusjes mogen dan even aan de lijn komen, zodat het een leuke gedeelde ervaring wordt voor iedereen in het gezin.

Het werkt zo
Kinderen kunnen zich online aanmelden en kiezen hun top vijf uit de lijst met meer dan 85 bekende tekenfilmfiguren van film en tv. Via e-mail krijgen ze dan te horen welke held gaat bellen. De stemacteur belt het opgegeven telefoonnummer van jou, als de ouder of verzorger en zoekt nooit direct contact met je kind.

Geen kosten, geen verplichtingen, geen misbruik van de contactgegevens, Bekende Belvrienden houdt het bij één belweekend per jaar waar iedereen vrijwillig aan mee werkt en sponsors de gemaakte kosten voor hun rekening nemen. De stichting werkt samen met ziekenhuizen en patiëntenverenigingen.

Meer weten?
Bekijk het promofilmpje en lees alle ins en outs na op bekendebelvrienden.nl. Op deze site kan je je kind ook aanmelden. We wensen je kind(eren) veel plezier en zouden het heel leuk vinden om terug te horen hoe het gesprek is verlopen!

Lees ook hoe dit ziekenhuis kinderen op een wel heel bijzondere manier naar de operatiekamer vervoert

Lotje&co geeft graag een podium aan positieve acties die een glimlach op ieders gezicht toveren. Word daarom donateur

word donateur van gezinnen met een zorgintensief kind

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest