Blog Silvie

laat je bij de hand nemen door je zorgintensieve kind

huiswerk maken

‘Je reisleider geeft het zelf aan,’ schreef iemand onder mijn blog over mijn twijfels of ik niet zo’n over-ambitieuze moeder ben. En dat is wat Daniël doet deze dagen waarin het niet zo lekker loopt en ik het gevoel heb op meerdere borden te moeten strijden. Hij leidt de weg, neemt mij bij de hand. 

TEKST Silvie Warmerdam

Afgelopen maandag kwam dan eindelijk huiswerk mee naar huis. Tegen het beleid van de school in, krijgt hij nu toch werk mee. Niet vanwege cognitieve doelen, maar om te leren plannen, organiseren en zelfstandig werken.
‘Wanneer ga je dit maken?’ vroeg ik dan ook.
‘Nu!’ antwoordde Daniël, pakte een pen, z’n rekenmachine, ging aan de grote tafel zitten en maakte achter elkaar de twee rijen sommen. En dat is het kind dat volgens de school zo moeilijk op eigen initiatief en zelfstandig aan de slag gaat. 

‘Jij hoeft niet meer mee te fietsen,’ besliste hij vorige week al. ‘Gewoon net als Simeon en Julian kus geven bij de deur, dan zwaaien en naar school.’
Tot dan toe bracht ik ‘m ’s ochtends nog altijd tot voorbij het gevaarlijke kruispunt. De eerste ochtend fietste ik hem stiekem achterna. Toen Daniël me toch zag, werd me dat niet in dank afgenomen. Nu zwaai ik hem dus bij de voordeur uit, zet koffie en wacht bij de telefoon in de hoop en verwachting dat ik niet gebeld word.

Gisteren bracht hij een op school gemaakt blad met makkelijkere sommen dan zijn huiswerk, mee naar huis.
‘Heb je die uit je hoofd gemaakt, Daan?’ vroeg Julian.
‘Nee, met rekenmachine.’
‘Nou ja zeg, die kan je toch makkelijk uit je hoofd,’ voerde Julian de druk op.
‘Nee,’ liet Daniël zich niet van de wijs brengen. ‘Ik heb een beetje een moeilijk hoofd, daarom wil ik rekenmachine gebruiken.’

Gewoon uit jezelf huiswerk maken, net als je broers alleen op de fiets én een flinke portie zelfkennis…. In tijden van chaos en strijd, kan ik op mijn reisleider vertrouwen. 

Lees ook over mijn twijfels over ambitieus zijn nu het schooljaar zo stroef begint.

Lees ook mijn brief aan de nieuwbakken ouders van Felix met Downsyndroom waarin ik ze mee geef dat Felix hen bij de hand gaat nemen en het dus goed komt. 

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. We hebben allemaal wel eens tijden dat het niet zo lekker loopt. Het is dan fijn om bij elkaar te kunnen schuilen om zo de lichtpuntjes weer te gaan zien. Als donateur maak je zo’n schuilplek mogelijk!!

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest