Blog Silvie

nergens is erbij horen zo vanzelfsprekend als bij familie

onderdeel van de familie

Afgelopen weekend waren we met mijn kant van de familie in Winterberg. Opa, oma, wij met z’n vijven, mijn twee zussen, twee zwagers en in totaal zeven kleinkinderen, we waren er allemaal. Winterberg liet zich van zijn beste kant zien, er lag sneeuw, het was koud en de zon scheen lustig. We konden geen betere manier wensen om de familiebanden aan te halen. 

TEKST Silvie Warmerdam

We wonen verspreid over het land, dus we zien elkaar niet wekelijks. De kleinkinderen groeien niet gezamenlijk op, maar toch voelden we dit weekend allemaal de waarde van familie zijn. We voelden weer wat het betekent als je je geschiedenis met elkaar deelt. En zeker Daniël genoot daar zichtbaar van. 

Want er was altijd wel iemand die wilde luisteren naar zijn verhaal over wat hij gisteravond had gegeten. Er was altijd wel iemand die naast hem wilde zitten, met hem wilde lachen.
En natuurlijk wilde die ene oom ook na de zoveelste keer een grapje met hem maken, een lollig liedje zingen of sneeuwballen gooien. Iedereen bewonderde zijn ski-prestaties, die ook boven verwachting goed waren. 

Op z’n gemak stapte hij aan het einde van de middag in de auto van de niet-skiërs. We hadden in de zon met z’n allen wat gedronken bij de berghut aan de andere kant van het skigebied en het was voor Daan te veel om terug te skiën. Dat wij onze ski’s wel weer vastklikten, maakte hem niet uit.
Toen het nichtje van 7 na een dag in de buitenlucht bij ons appartement aanklopte met de vraag of ‘de grote jongens’ mee wilden gaan zwemmen en alleen Daan zijn zwembroek aan trok, gaf ze hem vol vertrouwen een hand. Daniël was en voelde zich de grote neef en samen vertrokken ze naar het zwembad van het appartementencomplex.

Meedoen, erbij horen, onderdeel-zijn-van, nergens is dat zo vanzelfsprekend als bij je familie bleek maar weer eens dit weekend. 

Lees ook hoe Daniël heeft leren skiën van die ervaren Oostenrijkse skileraar

Lotje&co deelt graag verhalen over hoe het ook kan gaan. Verhalen die hoop geven, verlichting en een glimlach op je gezicht toveren. Deel jij ook mee?

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest