Blog Silvie

zoals Daan zou iederéén ‘magnolia’ moeten uitspreken

magnolia
12 april 2018

'Fiets je alleen naar huis, of zal ik je op komen halen?’ vraag ik bij het ontbijt aan Daniël. ‘Mmm, kom je vandaag mij halen?’ ‘Ja, hoor gezellig!’ antwoord ik. Meestal wil hij alleen naar huis, leuk dus om hem weer eens op te halen. En zo fietsen we ’s middags samen door de stad die in een paar dagen van de winter is overgestapt op de lente. 

TEKST Silvie Warmerdam

‘Kijk mam, wel hele mooie bloemen aan de boom,’ wijst Daniël op een uitbundig bloeiende magnolia.
‘Ja, zeker mooi,’ knik ik.
‘Lijkt wel Chinese boom of Japans,’ maakt Daan dan een hele logische connectie. Toch kijk ik hem verrast aan; het gebeurt niet zo vaak dat hij zelf dit soort verbindingen legt. ‘Dat klopt, daar heb je helemaal gelijk in!’
‘Wat is de naam?’
‘Magnolia,’ antwoord ik en herhaal ‘mag-no-li-a’, omdat het best een moeilijk woord is.
‘Magnolía’, herhaalt Daniël met de klemtoon op de verkeerde lettergreep.

We fietsen verder en zien -natuurlijk- overal van die mooie, statige, dieproze bomen die staan te stralen in de middagzon.
‘Kijk nog een magnolía,’ wijst Daniël steeds enthousiaster. ‘En daar nog een magnolía.’
Consequent legt hij de klemtoon op li in plaats van op no en dat klinkt heerlijk.
Ik verbeter hem niet, maar geniet er bij elke boom meer van. Want door de manier waarop Daan het uitspreekt klinkt magnolia als een wijsje. Een wijsje dat helemaal past bij de ontluikende lente, de zon en zijn enthousiasme over alle kleuren die er opeens te zien zijn. 

Lees ook hoe Daniël de overgang van de seizoenen als klein kind lastig vond

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen, we vinden herkenning en erkenning in verhalen, tips, uitjes en nieuws. Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

Silvie Warmerdam
Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (14, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Meer Silvie

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van

Pin It on Pinterest