Lotjes bloggers en vloggers

Het is fijn ervaringen en gevoelens van anderen te lezen, en te beseffen dat je niet de enige bent. Onze bloggers vertellen op hun eigen authentieke wijze over hun ervaringen als moeder, vader of brus van een zorgintensief kind. We stellen ze hier aan je voor. Aan Lotje’s keukentafel ontmoet je elke week een andere lezer die zijn of haar belevenissen met je deelt.

Silvie Warmerdam

Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (16), Daniël (13, syndroom van Down) en Simeon (10). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Lotjes Keukentafel

Lotjes Keukentafel Vind jij het fijn om over ervaringen van andere ouders van zorgintensieve kinderen te lezen? Aan Lotje&co's keukentafel kan dat. Elke week vertelt een ouder over zijn of haar leven met een zorgintensief kind. Neem een kop koffie, en schuif lekker aan! Wil je ook jouw ervaringen delen? Mail dan naar webredactie@lotjeenco.nl o.v.v. Keukentafel.

Vera Tomassen

Vera Tomassen is getrouwd en heeft twee dochters: Fiene (7) en Bommel (3). Bommel heeft een onverklaarbare periodieke ademhaling met ademstops en een fysieke & mentale ontwikkelingsachterstand. Er is nog geen diagnose. Vera is tekstschrijver en Mantelmama. Ze baant zich een weg door het oerwoud van de medische wereld en schrijft blogs en columns over haar leven. De blogs van Vera kun je ook lezen op http://www.mantelmama.nl

Elise van der Velde

Elise van der Velde schrijft voor Lotje&co Online en voor het tijdschrift. Ze blogde over het leven met man Remco en kinderen Ties, Rijk, en Loes. Ties is spastisch, niet-sprekend en volledig afhankelijk. Elise werkt als copywriter in de reclame en werkt aan haar eerste boek.

Krista Okma

Krista Okma is getrouwd met Jason en heeft drie kinderen: Skye (10), Ryan (9) en Kate (6). Kate heeft Pitt Hopkins, een zeldzame chromosoomafwijking. Krista is expert opvoeden en opgroeien en heeft een zelfstandig adviesbureau. Zij schreef onder meer 'Oei, er klopt iets niet', een boek voor ouders van een kind met een lichamelijke en/of mentale beperking, hun omgeving en hulpverleners. www.kristaokma.nl

Krissie vd Broek

Krissie vd Broek (35) is verpleegkundig specialist GGZ, getrouwd en pleegmoeder van Vera (8, reactieve hechtingsstoornis en ADHD) en Thomas (7, milde vorm van het CHARGE-syndroom, licht verstandelijk beperkt). Krissie blogt hierover zowel op lotjeenco.nl als op pleegmamakloek.blogspot.nl. Daarnaast blogt zij op zusterschrijft.blogspot.nl over haar werk binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Marie-José

Marie-José (35) is getrouwd met Patrick. Zij zijn de trotse ouders van de tweeling Bente en Elin (8), die na 24 weken zwangerschap werden geboren. Een roerige tijd brak aan. Ook omdat Patrick en Marie-José wat tijd nodig hadden om alle handicaps te accepteren en hun weg te vinden in een heel andere wereld. Inmiddels is de weg redelijk goed gevonden, en ontdekten Patrick en Marie-José zelfs nieuwe paden.

Jacomien Wolfkamp

Jacomien Wolfkamp is getrouwd met Paul en moeder van twee prachtige zonen; Daan (14) en Gijs (7). Daan heeft een ernstige meervoudige beperking. Daan is in december 2015 na ruim dertien jaar verhuisd naar zijn tweede thuis op een Zorgboerderij.

Susan Luinenburg

Susan Luinenburg (42) is getrouwd met Otto (46) en moeder van Wouter(16), Danique (13) en Fabian (5). Zij hebben twee zorgintensieve kinden. Danique is meervoudig gehandicapt en Fabian heeft maag/darmproblemen, waardoor sondevoeding en darmspoelen noodzakelijk is.

Nynke Postuma

Nynke Postuma woont samen met Ralph en hun twee zonen Jorrit (10) en Siem (8). Siem is een lieve, schattige maar vooral ook ondeugende meervoudig gehandicapte jongen, die een een ontwikkelingsniveau van rond de 20 maanden heeft.

Esther Groenewegen

Esther Groenewegen is moeder van een zorgintensieve dochter (17) met hechtingsproblemen en Gilles de la Tourette. Zij helpt ouders en professionals kinderen met hechtingsproblemen beter te leren begrijpen en helpen.

Bram Verbrugge

Bram Verbrugge is journalist bij het AD, maar bovenal partner van Emine en vader van dochter Sara (1,5) die de zeldzame spierziekte MDC1A heeft.

Erika van de Bilt

Erika van de Bilt Erika is moeder van Lotte (14 jr), Thijs (10 jr) en Jos (9 jr). Lotte is ernstig meervoudig beperkt door o.a. een progressieve spierziekte, haar levensverwachting is kort. Erika blogt over diverse onderwerpen waar zij in het dagelijkse zorgintensieve leven tegenaan loopt.

site De Heren Van