NIEUWS

kijktip: brandpunt+ over wat er wel kan in de zorg

wat er wél kan in de zorg

Afgelopen donderdagavond op TV, maar uiteraard nog terug te kijken via uitzendinggemist.nl: de uitzending van Brandpunt+ over kleinschalige woonvoorzieningen, waar mensen met beperkingen wél gezien worden. Het terugkijken waard.

TEKST Silvie Warmerdam

Vorige week dinsdag wierp De Monitor over het Zorgdoolhof vooral vragen op: Hoe kan het dat goede zorg voor kinderen met meervoudige beperkingen zo moeilijk te regelen valt? Waarom lossen we dit niet gewoon op?
In de uitzending mocht de Minister zijn voornemen om 450 gezinnen van een co-piloot te voorzien, toelichten. Op de vraag waarom de complexe zorgwetgeving niet gewoon eenvoudiger wordt gemaakt, kon hij alleen maar schaapachtig lachen. 

wat er wél kan in de zorg

De uitzending van Brandpunt+ van afgelopen donderdag, ging op zoek naar een antwoord en schetste een portret van de kleinschalige woonvoorziening ‘Het Elzeneindhuis’ in Oss. Daar kan het allemaal wel: zorg op maat, aandacht voor het individu, interactie met de buurt, persoonlijke begeleiding ’s nachts. Op de vraag hoe ze dat betalen, antwoordden de ouders die het initiatief hadden genomen: ‘het bestuur en de ander stafleden verdienen gewoon evenveel als de zorgmedewerkers.’
Ook interessant: in de uitzending komt de directeur van de Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) aan het woord, waar 169 zorgaanbieders bij aangesloten zijn. 

Kijken dus, naar die uitzending van Brandpunt+. Voor de inspiratie. Om te zien dat het wel kan, zelf een kleinschalige woonvorm oprichten. Waar je je kind met een gerust hart laat wonen en leven. 

Lees ook over het wel en wee van de Huizer-maatjes, een woonvoorziening in oprichting. 

Lotje&co is er elke dag, 7 dagen in de week voor de vergeten groep mantelzorgers: de ouders van zorgintensieve kinderen. Met persoonlijke verhalen, kijktips, nieuws, discussie en leuke winacties. Doe je ook mee?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest