TIJDSCHRIFT

Carla Vlaskamp

Carla Vlaskamp

In de zomereditie 2018 van het tijdschrift Lotje&co staat een interview met de kersverse hoogleraar Orthopedagogie Annette van der Putten. Zij volgt Carla Vlaskamp op, die we een tijd geleden in editie 11 interviewden.

INTERVIEW Willemien Ebels BEELD Mariël Kolmschot

‘Ik deed fysiotherapie, maar stapte over naar de studie orthopedagogiek. Dat was een schot in de roos. Mijn werk daagt me uit. In de kinderrevalidatie werkte ik voor het eerst met mensen met een ernstige verstande­lijke en meervoudige beperking (EMB). Ik keek naar ze, zocht hun mogelijkheden en zag die ook. Waarom zien anderen die niet, vroeg ik me af. Toen kwam ik bij de Universiteit van Groningen en daar kwam de vraag van een zorginstelling – ’s Heerenloo – hoe die dagbesteding kon aanbieden aan mensen met EMB. Veel van hen hadden jarenlang dag en nacht in bed gelegen. Hoe moest dat nu overdag? Het leek een probleem, maar ik zag dat anders.

Er is altijd perspectief, er is altijd ontwikkeling mogelijk. Ik ga bijna met pensioen. Dat kan, er staat nu een professionele afdeling die goed zonder mij kan. Afscheid van mijn vak neem ik nooit. Ik neem dromen mee. Zijn er goede leerperioden in het leven van mensen met EMB? Onderzoek richt zich nu op de korte termijn. Als we echt gaan volgen, levenslang, kunnen we nog zoveel meer aan en van elkaar leren.’

Dit interview is onderdeel van een portrettenserie dat we in het tijdschrift editie 11 hadden. 

Lees ook de blogs van collega-onderzoeker Jorien Luijkx.

In de zomereditie 2018 van ons tijdschrift staat een prachtig interview met de opvolgster van Carla Vlaskamp. Als je geen lid bent heb je die gemist. Bestel het nummer alsnog en word dan meteen lid, dan mis jen ooit meer iets en steun je meteen het werk van stichting Lotje&co.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest