Esther

complimentjes en knuffels

26 juni 2017

'Het is zo bijzonder als je ziet hoe ouders weer liefdevol contact krijgen met hun kind. Met een knuffel, een hoofd op een schouder of gewoon een lief complimentje.'

TEKST Esther Groenewegen

In deze vlog blikt Esther terug op het Healing Hearts camp en vertelt over een aantal gezinnen die ze de afgelopen dagen heeft leren kennen.

‘Ik heb deze week ontzettend veel geleerd en heel veel mooie dingen gezien. En nu zit het erop. Ik ga weer naar huis. Maar met een enorme koffer vol nieuwe ervaringen. Het was geweldig om weer zoveel te kunnen leren en vooral ook om de gezinnen te kunnen bijstaan. Ik heb zoveel mooie momenten gezien, van kinderen die totaal onbenaderbaar binnenkwamen, maar open en blij weer weggingen. Natuurlijk zijn na deze week niet alle problemen opgelost, maar vaak is wel en goed begin gemaakt. Je ziet dat aan de kinderen en aan de ouders. Er worden weer knuffels gegeven en complimentjes worden gewaardeerd door de kinderen in plaats van als angstig ervaren.’

‘Ik ben Esther Groenewegen en ik heb een dochter met met hechtingsproblemen en Gilles de la Tourette. Als onderdeel van de therapie volgde ik vorig jaar samen met mijn gezin de Healing Hearts training in Orlando. Dit jaar ben daar weer maar nu als vrijwilliger. Mijn doel is om meer bekendheid te geven aan deze stoornis en om de training naar Nederland te halen. De komende periode vlog ik over mijn ervaringen. Heb jij vragen over hechtingsproblemen of mijn reis naar Orlando? Ik beantwoord deze graag in onderstaande reactie box.’

De eerdere vlogs van Esther terugzien? Kijk dan naar symptomen herkennen, signalen bij baby’s en belang van behandeling.

Vind je dit bericht interessant? Wil je dat Lotje&co herkenbare verhalen blijft delen, in print en online? Word dan nu lid en klik hier

Geef een reactie

site De Heren Van