Blog Mandy

cum laude slagen voor komkommers snijden

cum laude

Wat een bijzondere levenservaring is het! Om net zo trots te zijn op mijn stiefdochter, die cum laude afgestudeerd is als master neuroscience, als op mijn eigen zoon die thuis komt en vertelt dat hij verantwoordelijk was voor het snijden van de komkommer op school. En dat hem dat gelukt is! 

TEKST Mandy Megens

Zeb volgt Visio onderwijs, VSO mb-groep (voortgezet speciaal onderwijs meervoudig beperkte blinden en of slechtziende kinderen). Het is hem gelukt om zelfstandig met begeleiding komkommers te snijden voor de broodjes van leerkrachten. Tijdens de les Catering. Zeb zijn koppie glimt vol trots en de mijne dus ook. Dezelfde dag krijgen we bericht van stiefdochter Rose, dat ze cum laude is afgestudeerd!!

Wauw, een groter verschil dan tussen de universiteit en het vso-mb is er natuurlijk niet! En toch maakte mijn hart hetzelfde sprongetje! Trots, wat ben ik trots op onze kinderen. Alle drie zo anders en net zo speciaal! We zijn van alle markten thuis zou ik zeggen binnen ons samengestelde gezin.

Dat Rose haar studie psychologie is gaan volgen, heeft als basis Zeb. Het stiefbroertje dat ze kreeg waarbij alles anders verliep dan ‘normaal’! Een zorgintensief klein broertje kregen Rose en Stef er ineens bij. Zonder er zelf om te vragen, simpelweg omdat Rob en ik ons pad samen wilden gaan bewandelen.

Makkelijk is het zeker niet geweest. Rekening houden met, aanpassingen, anders plannen, allemaal onderwerpen die soms lastig zijn. En toch is het ons gelukt. En hebben we onze 23-jarige Rose samen met Stef en Zeb opgehaald op het vliegveld toen ze terug kwam van haar zeven maanden studeren in Canada. Daar stonden we dan, een groter verschil dan deze drie kun je niet bedenken. En toch horen ze bij elkaar. Voor ons en voor hen zelf! Ieder op hun eigen wijze. 

Dat ik Zeb net zo een leven gun als Rose en Stef staat buiten kijf. En nogmaals, het verschil tussen cum laude afstuderen en VSO-mb voel ik echt wel. Ik slik even en laat mijn gevoel terug glijden naar Zeb zijn cum laude prestatie komkommer snijden en Rose haar cum laude neuro-sience!! Wat een toppers hebben we toch samen!!

Lees ook hoe Mandy zich soms samen met Zeb eenzaam voelt omdat hij anders is

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. We zijn er 24 uur per dag, 7 dagen in de week met persoonlijke verhalen, nieuws, tips en leuke winacties. Ben jij al donateur?

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

 

Geef een reactie

Mandy
Mandy Mandy Megens (44) is getrouwd met Rob (52). Ze hebben een samengesteld gezin met Rose (22), Stef (20) en Zeb (12). Rose en Stef zijn Rob zijn kinderen, niet meer thuiswonend en Zeb is Mandy’s zoon. Zeb heeft het BBSOAS (Bosch-Boonstra-Schaaf-optische atrofie) syndroom. Een zeldzaam syndroom waar maar 50 kinderen wereldwijd mee gediagnosticeerd zijn. Rob werkt fulltime en Mandy is verpleegkundige van beroep, maar werkt niet. Sinds de komst van Zeb heeft ze ervaren dat ze haar energie moeilijk kan verdelen tussen werk en zorg thuis.

Meer Mandy

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers
site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest