DOE MEE

de kracht van het delen van verhalen

verhalen

Elke dag delen we hier bij Lotje&co elkaars verhalen. En elke dag weer blijkt de kracht van dat delen van elkaars verhalen groot. Lees even mee met twee voorbeelden van de afgelopen weken. 

TEKST Silvie Warmerdam
draagkracht

Harmen stuurde me een email met in de bijlage zijn blog. Hij is de vader die af en toe voor ons blogt over zijn dochter Em met het Smith Magenis syndroom. Ik las zijn blog en voelde meeleven; als je moet besluiten dat je niet meer voor je kind kunt zorgen is dat heftig. Hoe juist die beslissing ook is.
Omdat dit verhaal niet kon wachten, maakte ik ruimte in onze planning om het de volgende dag al te kunnen plaatsen. Jullie reageerden massaal met hetzelfde meeleven als ik had gevoeld.
Ik stuurde Harmen een bericht: ‘Heb je al gezien wat je blog los maakt?’
‘Ja,’ stuurde hij me onmiddellijk terug: ‘Ik ben ze tussen de tranen door aan t lezen. Het is erg fijn om te lezen. Het zorgt dat we (nog beter) door hebben dat we de goeie keuze maken.’

En dat is waar we het voor doen.
Dat is waarom we bij Lotje&co iedere dag weer persoonlijke verhalen, tips, nieuws, winacties online zetten. Omdat wij als ouders-van, in al die verhalen herkenning vinden en onze zorgen, fronsen en momenten van blijdschap erkenning krijgen. Waardoor onze draagkracht toeneemt. 

draaglast

Een tijd geleden deden we voor Ieder(in) een oproep om je ervaringen met ons te delen hoe het is als je kind wél levensbrede en levenslange zorg nodig heeft, maar niet in de Wlz zit. Ik kreeg de meest schrijnende verhalen in mijn inbox, die ik doorstuurde naar Ieder(in).
Vorige week was er een gesprek met ambtenaren van VWS over al die verhalen, die verzameld zijn in een zwartboek. Wij waren daarbij en brachten in dat ouders de bureaucratie bijna niet volhouden. Vooral ook omdat te veel gezinnen zowel de problemen in de jeugdzorg als de problemen met passend onderwijs op hun bordje krijgen.
Die ambtenaren waren geraakt en onder de indruk.

En dat is waar we het voor doen.
Door al jullie verhalen, jullie reacties op social media en op de site, antwoorden op enquetes en oproepen, kunnen we in een paar zinnen aan ambtenaren duidelijk maken wat er achter alle voordeuren speelt. Hun reactie is weer een stapje op weg naar minder bureaucratie, waardoor onze draaglast gaat afnemen. 

alleen samen

De kracht van het delen van elkaars verhalen blijkt elke keer weer groot. En het hebben van een plek waar we elkaar -digitaal- kunnen ontmoeten van enorme waarde. We willen dat heel graag blijven doen. Voor jou én voor onszelf. We bruisen van de ideeën, we zoeken naar partners om die met ons te gaan organiseren. Naast onze digitale contacten willen we ook workshops, verwendagen, in real life ontmoetingen, discussies met professionals. Maar -en je voelt ‘m al aankomen- dat kunnen we niet alleen. Dat moet samen, want alleen samen houden maken we Lotje&co mogelijk.

Doe dus mee, word lid, blijf lid, stuur dit bericht naar je zus, je broer, die ene buurman die zo leuk is met je kind, je vriendinnen, je oma, die collega die altijd zo meeleeft, de ouders van het voetbalteam van je ‘gezonde’ kind. Want alleen met elkaar zetten we stappen naar een leven met meer draagkracht en minder draaglast. 

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

2 reacties op “de kracht van het delen van verhalen”

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest