NIEUWS

kijktip: De Monitor over ouders van een zorgintensief kind

De Monitor

De Monitor, een journalistiek platform van de KRO-NCRV, onderzoekt maatschappelijke kwesties als zorg, werk, veiligheid, onderwijs, duurzaamheid en wonen. Dat doen ze op een moderne manier: door middel van crowdsourcing. En vanavond kijken we bij Lotje&co met extra interesse.

TEKST Elise van der Velde

Want het gaat dit keer over ouders van zorgintensieve kinderen. In de online aankondiging lees ik veel herkenbaars: ‘De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd.’

En: ‘Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.’

zielige verhalen opdissen

Goed dat hier op nationale televisie aandacht aan wordt besteed. Toch zetten we ons enigszins schrap voor de uitzending. Wordt het een gevalletje ‘zielige verhalen’ opdissen? Of zal het daadwerkelijk zoden aan de dijk zetten voor de groep vergeten mantelzorger? De doelgroep waar wij ons als Lotje&co hard voor maken? We zijn benieuwd.

Kijk je ook naar De Monitor (21.25, NPO2)? Laat ons dan vooral weten wat je ervan vond via Social Media of in een reactie.

Lees ook: naar jezelf kijken op film is heel confronterend voor een kind met autisme.

Lotje&co is er voor die vergeten groep mantelzorgers die het wat ons betreft meer dan verdient: de ouders van zorgintensieve kinderen. Steun jij hen ook?

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest