welkom bij Lotje&co

Wij zijn dé ontmoetingsplek voor gezinnen met een zorgintensief* kind. Gezinnen bij wie het leven 24 uur per dag 7 dagen per week op z’n kop staat, omdat hun kind met de beperking, handicap of chronische ziekte niet zonder zorg kan.

Herken jij jezelf hierin? Dan zijn we er voor jou. Maar we zijn er net zo goed voor opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, buren en professionals. Eigenlijk voor iedereen die met zo’n ‘bijzonder’ gezin te maken heeft.

Lotje&co wordt gemaakt voor en door ouders, dus we weten waar we het over hebben. We luisteren naar alle verhalen, schrijven ze op en delen ze. En vertalen relevant nieuws over de zorg naar lekker leesbare artikelen. We geven workshops voor jou als ouder (op fijne locaties). We organiseren gezinsuitjes waar je zorgintensieve kind ook eens een keer bij kan zijn (wel zo gezellig). En we maken deals met partijen of producten waar jij echt wat aan hebt. Zo willen we gezinnen met elkaar verbinden, laten lachen en ontspannen of net even dat steuntje in de rug geven.

Want als er iets belangrijk is voor gezinnen met een zorgintensief kind, dan is het dat de ouders overeind blijven. En daar zetten we ons als Lotje&co met hart en ziel voor in.

Wat in 2010 begon als een kleine stichting is uitgegroeid tot het grootste online platform voor gezinnen met een zorgintensief kind. Maar hoe groot we ook worden, we zijn voornamelijk afhankelijk van subsidies, vrienden en donaties. Vind jij het belangrijk dat er aandacht is én blijft voor gezinnen met een zorgintensief kind? Sluit je dan bij ons aan!

 

  zorgintensief: veel zorg behoevend. Een zorgintensief kind is een kind met lichamelijke, verstandelijke of gedragsmatige beperking (of een combinatie daarvan) waardoor het extra zorg nodig heeft.

zorgintensief: een woord dat nog niet bestond en dat we bij de start van Lotje&co hebben bedacht bij Lotje&co, waarmee we de beleving van de zorg die deze gezinnen verlenen centraal zetten en niet de diagnostiek.

 

site De Heren Van

Pin It on Pinterest