het Lotje-team

Veronique Werz | Founding partner
Veronique heeft een gezin met twee zonen en een dochter. Haar oudste zoon was zeer ernstig meervoudig beperkt. Omdat ze de wereld van de zorg waarin ze terecht kwam nogal eenzaam vond heeft ze in 2009 stichting Lotje&co opgezet. In 2016 is ze ook Bureau Veerkacht gestart, van waaruit ze draagkracht versterkende trajecten begeleidt. Veronique zegt wat ze denkt, doet wat ze zegt en houdt niet van half werk. Ze is de motor achter Lotje en gaat vol energie tot het gaatje voor een doelgroep die dat wat haar betreft meer dan verdient.

 

silvie warmerdam

Silvie Warmerdam | Partner
Vanaf de start van Lotje&co blogt Silvie vrijwel dagelijks over haar gezin met drie zoons, waarvan de middelste het syndroom van Down heeft. Inmiddels is ze één van onze bestgelezen auteurs. Daarnaast weet ze taaie maar relevante nieuwsfeiten voor gezinnen met een zorgintensief kind lekker leesbaar te maken. En zorgt ze voor leuke interviews, eindredactie en planning. Silvie is een diesel die niet snel ‘kan niet’ zal zeggen. Van haar is de uitspraak: ‘Lotje&co zorgt voor de emancipatie van ouders van zorgintensieve kinderen.’

 

Elise van der Velde

Elise van der Velde | Partner
Elise schrijft al jaren voor Lotje&co. Haar blogs, over haar vijfkoppige gezin met spastische oudste zoon, laten je keihard lachen. Of huilen. Of allebei. Want Elise is een vrouw van uitersten. Naast partner bij Lotje&co is ze copywriter (Mrs Copy) in de reclame, samen met haar man (Mr Copy, jawel). En een boek met haar columns staat op de verplichte literatuurlijst voor revalidatieartsen in spé. Ze is gek op bloggen, lijstjesposts en originele plannen bedenken voor alweer een enthousiaste adverteerder die zich spontaan bij ons aanmeldt.

 

bloggers De bloggers en tekstschrijvers | Onmisbaar. Punt
Wat zijn we blij met onze bloggers die ons een dan weer luchtig, dan weer gevoelig kijkje gunnen in hun gezinsleven met zorgintensief kind. Alles komt voorbij: van stofwisselingsziekte tot autisme tot diagnose onbekend. We kunnen rekenen op een vaste groep tekstschrijvers, fotografen en illustratoren met feeling voor de wereld van onze lezers. Op onze geweldige art director Ineke. En op een eindredacteur die superleuke kinderboeken schrijft (maar dat terzijde).

Onze sparringpartners (het bestuur)

Als stichting met ANBI-status hebben wij een Bestuur. Dit zijn de mensen die er op de eerste plaats op toezien dat het doel van stichting Lotje&co wordt realiseert: draagkracht behoud en draaglast vermindering van gezinnen met een zorgintensief kind. Cosmas, Janine en Piet zijn vraagbaak en sparringpartner tegelijk. Ze hebben kennis die wij missen en houden ons scherp. En, niet onbelangrijk, ze zijn zelf ook ouder-van. Dat praat namelijk wel zo makkelijk.

Cosmas Blaauw | Sociaal ondernemer
Als vader van een zorgintensieve zoon en twee andere kinderen, was Cosmas vanaf de keukentafel betrokken bij stichting Lotje&co. Sterker nog, het was zíjn keukentafel: hij is partner van Lotje-founder Veronique Werz. Zijn achtergrond en kennis als sociaal ondernemer zet Cosmas naast Lotje&co in voor zijn bedrijf SharePeople (peer2peer arbeidsongeschiktheidsvoorziening). Het moge duidelijk zijn: ‘zorg voor elkaar’ is de rode draad in alles wat hij onderneemt. Zijn wens voor Lotje? Herkenning en erkenning voor een vergeten groep mantelzorgers: gezinnen met een zorgintensief kind.

Janine Packbiers | Jurist
Zelf had ze niet direct behoefte om ‘lotgenoten’ op te zoeken, na de diagnose van haar inmiddels 24-jarige zorgintensieve zoon. Maar de manier waarop stichting Lotje&co is opgezet sprak Janine vanaf de start aan. In het prilste stadium dacht ze daarom al mee. Haar werk als jurist bij Slachtofferhulp is soms heftig, maar ze ziet overeenkomsten met de doelgroep van Lotje&co. Het gaat om mensen wiens leven ondersteboven is komen te staan door één gebeurtenis. Voor wie het ongelooflijk helend is om hun verhaal kwijt te kunnen. Hoe je deze gezinnen weer draagkracht geeft, daar denkt ze vanuit haar expertise graag over mee.

Piet Schimmel | Financieel analist
Er is volgens Piet veel aandacht en zorg voor iemand die ziek is of een aandoening heeft. Dat is mooi. Maar de mensen eromheen, die de basis vormen voor degene die zorg behoeft, worden weleens over het hoofd gezien. Hij kan erover meepraten, als vader van een puberdochter met Down. Omdat Lotje&co juist deze doelgroep zo ondersteunt, draagt hij het een warm hart toe. In het dagelijkse leven is Piet Equity Expert bij ABN AMRO, met een neus voor trends die onze wereld veranderen. Hij verheugt zich erop om te helpen ons grootse online platform nóg groter te maken. En wij zijn dankbaar voor zijn altijd even scherpe, professionele blik.

site De Heren Van

Pin It on Pinterest