lotje&co correspondenten

Lotje&co Correspondenten houden je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen in zorg, ondersteuning, cultuur, wet- & regelgeving, onderzoek en persoonlijke ervaringen. Onderwerpen die gezinnen met zorgintensieve kinderen raken.
Lotje&co Correspondenten zijn moeder, vader, brus, grootouder of zorgprofessional; maar ook andere betrokkenen van een zorgintensief kind kunnen bijdragen aan lotjeenco.nl. Een ding hebben onze Correspondenten gemeen: ze delen wat zij interessant, relevant en herkenbaar vinden.

ook lotje&co correspondent worden?

Mail ons je artikel, voorstel of evenement waarvan je verslag wilt doen. Vertel ook iets over jezelf. We bekijken alle voorstellen en natuurlijk krijg je een reactie.
* De inhoud van je tekst (max. 400 woorden per stuk) is gerelateerd aan (het leven met) een zorgintensief kind.
* Zodra je drie geschikte bijdragen voor lotjeenco.nl levert, kunnen we je opnemen in de Lotje&co Correspondenten-galerij. Uiteraard kunnen we daar naar jouw site, social media of een andere plek verwijzen.
* De redactie van Lotje&co behoudt het recht op bewerken/inkorten van je bijdragen.
* Onjuiste, opzettelijk en/of onnodig beledigende bijdragen worden niet geplaatst. Zie voor meer informatie onze huisregels.
* Bijdragen met commercieel oogmerk, verwijzen we door naar adverteren.

Onze vaste bloggers en het team zijn natuurlijk al de correspondenten maar ook jullie aan de keukentafel zijn onmisbaar

Elise van der Velde

Elise van der Velde Als Lotje&co partner schrijft ze zowel voor Lotje&co Online als voor het tijdschrift. Ze blogt over het leven met man Remco en kinderen Ties, Rijk, en Loes. Ties is spastisch, niet-sprekend en volledig afhankelijk. Elise werkt naast Lotje&co als copywriter in de reclame.

Erika van de Bilt

Erika van de Bilt Erika is moeder van Lotte (14 jr), Thijs (10 jr) en Jos (9 jr). Lotte is ernstig meervoudig beperkt door o.a. een progressieve spierziekte, haar levensverwachting is kort. Erika blogt over diverse onderwerpen waar zij in het dagelijkse zorgintensieve leven tegenaan loopt.

Krissie vd Broek

Krissie vd Broek (36) is verpleegkundig specialist GGZ, getrouwd en pleegmoeder van Vera (10, reactieve hechtingsstoornis en ADHD) en Thomas (9, milde vorm van het CHARGE-syndroom, licht verstandelijk beperkt). Krissie blogt hierover zowel op lotjeenco.nl als op pleegmamakloek.blogspot.nl. Daarnaast blogt zij op zusterschrijft.blogspot.nl over haar werk binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Lot de Swart

Lot de Swart Lot de Swart werkt als orthopedagoog bij een organisatie voor mensen met een beperking in de Achterhoek, Stichting Estinea. Ze heeft een bijzondere interesse voor mensen met een ernstig verstandelijk en meervoudige beperking. De inspiratie die ze opdoet in haar werk met deze mensen, hun gepassioneerde begeleiders en liefdevolle ouders, verwerkt ze in gedichten en columns.

Leontien Sauerwein

Leontien Sauerwein Leontien Sauerwein is getrouwd met Gerard. Hun gezin bestaat uit Haijo (10 jaar) en Fenne (5 jaar; verstandelijk beperkt en slechthorend) en Sophie (23) en Isabel (20), dochters van Gerard uit een eerdere relatie. Leontien heeft een eigen praktijk voor verliesbegeleiding waarin ze ouders van zorgintensieve kinderen begeleidt: https://leontiensauerwein.com. Zij blogt elke drie weken voor Lotje&co over haar leven met een zorgintensief kind.

Marie-José

Marie-José (37) is getrouwd met Patrick. Zij zijn de trotse ouders van de tweeling Bente en Elin (10), die na 24 weken zwangerschap werden geboren. Een roerige tijd brak aan. Ook omdat Patrick en Marie-José wat tijd nodig hadden om alle handicaps te accepteren en hun weg te vinden in een heel andere wereld. Inmiddels is de weg redelijk goed gevonden, en ontdekten Patrick en Marie-José zelfs nieuwe paden.

Merel Olden

Merel Olden Merel Olden (45 jaar) getrouwd en moeder van een zoon van veertien werkt als ambulant begeleidster voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Haar zus Hester werd elf maanden voor haar geboren met een open rug en liep vlak na de geboorte een hersenvliesontsteking op. Als kind waren Hester en zij onafscheidelijk. Vanaf haar achttiende kreeg Hester te kampen met ernstige epilepsie. Die is de laatste jaren beter onder controle, maar sindsdien gaat Hester mentaal en lichamelijk steeds verder achteruit. Merel schrijft hierover voor Lotje&co en haar blog zuszo.weebly.com.

Nynke Postuma

Nynke Postuma woont samen met Ralph en hun twee zonen Jorrit (10) en Siem (8). Siem is een lieve, schattige maar vooral ook ondeugende meervoudig gehandicapte jongen, die een een ontwikkelingsniveau van rond de 20 maanden heeft.

Saskia

Saskia Saskia Buma woont samen met Wouter en heeft twee zonen: Fabian (20, autisme) en Merlijn (15, autisme). Saskia is opgeleid autisme specialist, trainer en founder van Stichting Mama Vita. Ze heeft haar eigen Sas methode ontwikkeld en ze maakt videoblogs met interviews waarin kennis wordt gedeeld.

Silvie Warmerdam

Silvie Warmerdam is getrouwd met Harro met wie ze drie zonen heeft: Julian (17), Daniël (14, syndroom van Down) en Simeon (11). Silvie blogt elke werkdag over haar leven met Daniël. Silvies verhalen over haar familieleven in Amerika zijn gebundeld in het boek 'Blonde haren onder een cowboyhoed'.

Wiarda

Wiarda Boneschansker is de moeder van Wessel (9 jaar, Smith Magenis syndroom (SMs). Wessel heeft meervoudige beperkingen, hoewel je dat op het eerste gezicht niet zegt. Een pittig mannetje waarmee altijd wat te beleven valt. Volledig thuis wonen in combinatie met de gevolgen die Wiarda ondervindt van een hersentumor, ging niet meer. Sinds een klein jaar woont Wessel doordeweeks op woongroep de Libelle bij Koninklijke VISIO in Haren. Wekelijks schrijft zij over de belevenissen met Wessel op haar blog: www.dekniezebietertjes.com

site De Heren Van

Pin It on Pinterest