Blog Saskia

het helpt om beelden over de toekomst te maken

de toekomst

Als ik mijn ogen dicht doe en ik ga mediteren met de intentie van liefde en vertrouwen dan denk ik aan mijn kinderen en dan zie ik een plaatje van wie ze zijn in wording.

TEKST Saskia Buma

Mijn oudste zie ik rondlopen op een school als een technisch onderwijsassistent of maatschappelijk werker. Ik kan dat beeld maar niet anders krijgen ondanks dat hij de opleiding Chemie doet op de Hogeschool te Leiden. Zijn toekomstperspectief ziet er toch echt anders uit. Maar ik zie dat voor me, een hele leuke spontane en lieve man is het al, die heel veel voor anderen doet, graag anderen helpt. 

En dan zie ik het beeld van mijn jongste, liggend op zijn buik, ergens in de wildernis met een camera in zijn handen, om een film te maken van de dieren. Met zijn rugzak op zijn rug op reis naar verre landen.

Ik vertel dit ook aan mijn kinderen. Het geeft vertrouwen om door te gaan. Allebei met regelmaat last van depressieve buien waarin ze diep kunnen wegzakken. Het helpt hen en het helpt mij.
Ik maak niet alleen een beeld van de toekomst van henzelf maar ook die van mijzelf. Wat wil ik nog worden als ik later groot ben?

Dan zie ik een beeld van een mooi houten huis ergens in de natuur bij water, een beetje alsof je in Zweden bent. Ik woon daar met de honden en mijn man. Het is een plek waar iedereen graag komt en dan kook en bak ik gezonde lekkere dingen voor iedereen. In de zomeravonden zitten we buiten bij het vuur en kijken naar de sterren. Er is rust. En zo af en toe komen al onze vijf kinderen bij ons zitten en delen we verhalen over het leven. Doen we spellen en dansen we tot diep in de nacht.
En hebben we mooie gesprekken.

Hoe meer ik dit plaatje maak en hoe groter ik dit plaatje maak, hoe gelukkiger ik me ga voelen. 

Lees ook hoe  Merlijn, de jongste, soms letterlijk ziek is van de stress

Lotje&co heeft ook toekomstdromen waar we heel gelukkig van worden. Samen met jou kunnen we die dromen uit laten komen. Doe je mee?

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest