Tegelspreuk

bekijk de wereld eens op zijn kop

de wereld op zijn kop

Een heerlijke spreuk die mij precies vertelt dat er zoveel mogelijk is als we er maar anders naar durven kijken.

TEKST Veronique Werz

En dat is iets dat wij ouders-van zo goed kunnen; anders kijken naar dingen. Altijd op zoek naar de mogelijkheden, ook als de moed ons in de schoenen zakt.

Want als de fysio zegt dat je kind waarschijnlijk nooit zal leren lopen dan is het precies dat woordje ‘waarschijnlijk’ waar we op aanslaan. Of als we zeker weten dat inclusief onderwijs wel mogelijk is dan vechten we als een leeuw om het mogelijk te maken.

Het gaat dus bijna altijd over de mogelijkheden voor je kind. We zijn nu eenmaal ouders en onze kinderen zijn ons alles. Maar wat zou er gebeuren als je jezelf in het zonnetje zet, nieuwe energie op doet, in gesprek gaat met andere ouders-van? Open je dan een weg naar nog meer mogelijkheden? Mogelijkheden om tijd te creëren waar jij ook zo af en toe eens aan jezelf toekomt? Doe eens gek, ga op je kop staan en bekijk je eigen wensen eens op een andere manier.

En vooral dat laatste lijkt: ‘a small step voor man but a giant step for mankind
Ook zo’n spreuk waar mijn hart sneller van gaat tikken. Want ik denk groot en in mogelijkheden en dat doe ik door op mijn kop te gaan staan en de moed van hoofd naar hart te laten stromen.

Lotje&co is ooit heel klein begonnen en nu zijn we dé community waar bijna 100.000 mensen elkaar online ontmoeten, iedere maand weer. We kunnen jullie hulp daarbij natuurlijk goed gebruiken. Word dus een jaarlijkse donateur (of noem het lid) en steun ons werk.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest