VOOR JOU

Doe mee en win dit prachtige fotoboek

fotoboek

Soms komen we juweeltjes tegen, die we niet alleen met jullie kunnen delen, maar waarvan we ook nog exemplaren mogen weggeven! Het fotoboek ‘In het bijzonder De Schommel’ is zo’n juweeltje.

TEKST Silvie Warmerdam

De Schommel is een zorginstelling voor meervoudig beperkte kinderen in Maaseik (België). Fotograaf Roger Maes kwam in contact met de kinderen toen hij in opdracht van een regionale krant foto’s maakte op De Schommel. Hij werd zo geraakt door de kinderen, dat hij graag meer foto’s wilde maken. Dat mocht, van het één kwam het ander en nu is er dit prachtig vormgegeven en ingebonden fotoboek.

‘Een zij-project dat veel meer energie kost dan we ooit hadden gedacht, maar waar we wel heel trots op zijn,’ vertelt Dirk Cremers van het dienstencentrum Ter Engelen (waar De Schommel onder valt) aan Lotje&co.

fotoboekNaast foto’s staan er ook gedichten van logopediste Marita Vande Broek in het boek. Bekende Belgen zoals Frieda Vanwijck, Bernard Dewulf, Dirk Draulans en Michiel Hendryckx schreven de teksten en lieten zich inspireren door de mooie foto’s van Roger Maes.

De fotograaf weet het kind achter de handicap te laten zien. ‘Ik moest hen vatten in schaarse momenten. Een uitdaging waaruit mijn respect voor begeleider, kind en ouder is gegroeid,’ lezen we in een interview. 

We mogen vijf exemplaren van dit bijzondere boek weggeven aan leden van Lotje&co. De actie is gesloten!!

Lees ook waarom fotograaf David van Dam de fotografieprijs won met portretten van kinderen op de St Maartenschool in Nijmegen.

Lotje&co is het platform voor gezinnen van zorgintensieve kinderen. We delen verhalen, brengen nieuws, tips, uitjes. En we hebben leuke winacties voor leden! Ben jij al lid?

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

Eén reactie op “Doe mee en win dit prachtige fotoboek”

  • Edith Diepeveen schreef:

    Ben erg benieuwd naar dit boek, het is soms zo moeilijk om onze gehandicapte zoon met respect en vol eigenheid, op een positieve, eerlijke en open in beeld te brengen, laat me graag inspireren.

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest