Blog Silvie

best handig zo’n driewieler in de sneeuw

driewieler in de sneeuw

We duikelen van de sneeuw in de sneeuw. Afgelopen weekend in Winterberg was het alleen maar genieten dat er een laag sneeuw lag. Nu weer terug in het dagelijkse ritme, is het ook mooi, maar ook gewoon lastig. Want net als bij jullie, gaat ook bij ons alles door. 

TEKST Silvie Warmerdam

‘Het is koud Daan, je moet echt een muts op!’ roep ik al twee ochtenden en graai in de grote tas met winterspullen die nog in de kamer staat.
‘O, ja muts, dat is wel fijn’, vindt hij gelukkig zelf ook.
Ik zoek in diezelfde tas naar andere wanten, want die hele mooie en lekker warme van Simeon liggen uiteraard nog in Winterberg.
‘Als jij nu deze oude van Daniël aan doet, mag hij dit maatje groter’, hou ik een oud paar van Julian omhoog. Simeon kijkt zuur, maar durft niets te zeggen.
Snel trekt hij zijn skibroek aan die ook nog in de kamer ligt. Ik twijfel, maar stel toch maar niet voor aan Daniël om ook z’n skibroek aan te trekken. Zo bespaar ik mezelf een zoektocht door de school naar die fancy grijze broek. Die niet alleen net nieuw is, maar ook goed past. En dat is bijzonder omdat Daan zulke korte ledematen heeft.

driewieler in de sneeuw

Ik twijfel  daarentegen niet of Daan wel met de fiets naar school kan. Ja, de straten bij ons in de wijk zijn glad, maar de fietspaden zijn schoon. En bovendien: Daniël zijn driewieler is lekker stabiel, hij glijdt niet zo snel weg. 

En dus zwaaide ik Daan ook vanmorgen met een gerust hart uit. Al hoorde ik van zijn leerkracht dat hij gisteren (te) laat op school was. Blijkbaar doet hij ook nog ’ns voorzichtig op zijn in deze witte wereld wel erg handige, grote stevige fiets met drie wielen. 

Lees ook: hoe lastig Silvie het vond om te accepteren dat Daniël niet op twee wielen kan fietsen.

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest