Blog Bram

vanavond ben ik dronken en dankbaar tegelijk

dronken en dankbaar
beeld: AD.nl
19 december 2017

Tijdens de voorbereidingen op een verjaardagsfeest blikken Emine en Bram terug op een hectisch, maar hoopvol jaar. Ze zijn dankbaar voor alle hulp sinds Sara’s spierziekte werd geconstateerd.

TEKSt Bram Verbrugge BRON AD.nl

‘Je wordt toch niet dronken?’, vraagt Emine een paar uur voor mijn verjaardagsfeest. Ik heb flessen drank op tafel uitgestald. De Heineken-thuistap staat ernaast. Net als de citroentjes voor de goedkope tequila en limoentjes voor de Havana Club-rum. ‘Ik kan niks beloven’, zeg ik. ‘De laatste jaren vier ik mijn verjaardag niet meer, maar nu gaan we los! We hebben genoeg te vieren!’
Emine schudt haar hoofd. Ze moet niks van me hebben als ik dronken ben, maar ze gunt me deze avond – even alle zorgen parkeren en genieten. En dus verdwijnt al Sara’s speelgoed uit de huiskamer en schuiven we de eettafel opzij. ‘Hier kunnen we lekker dansen’, zeg ik vol goede zin.

Knuffelpaard
Tijdens het opruimen vind ik een brief van Jasmijn de Koning. Zij stuurde ons een knuffelpaard en schreef aan Sara: ‘Je bent dan misschien wel ziek, maar stiekem ook zo sterk als een paard. Een klein lief paardje. Om je er aan te herinneren hoe sterk je bent, stuur ik je een klein cadeautje. Misschien kun je het een fijn plekje in je kamer geven of houd je het stevig vast als er nare momenten in het ziekenhuis zijn.’
De eerste keer dat Emine de brief las, schoten de tranen in haar ogen en ook nu zijn we weer even stil. ‘Het was een bizar hectisch jaar, maar wat een steun hebben we gekregen, hè’, zegt ze. Met kerst voor de deur hebben we al bijna twee ton opgehaald. Familieleden, vrienden en zo veel onbekenden deden donaties en stuurden hartverwarmende reacties.

Dertiende maand
Zo schreef Willem Jan van Heek aan ons: ‘Ik heb al eerder wat geld gedoneerd omdat ik het zo oneerlijk vind voor Sara. Maar nu wil ik ook graag een groot gedeelte van mijn 13e maand doneren, als dank voor het feit dat Sara en haar verhaal mij laten inzien dat ik alleen maar dankbaar moet zijn voor mijn gezonde dochter. Juist op de momenten dat ik me eigenlijk te moe voel om wat met haar te doen. Ik merk dat Sara regelmatig door mijn hoofd schiet op zulke momenten en dat zij mij daarmee helpt om een betere vader te zijn.’

‘We hadden een evenementenhal moeten afhuren, schat. Om al die mensen te bedanken. Het is niet alleen mijn verjaardag. Sara is weer opgeknapt na haar longontsteking, het onderzoek is begonnen en er is hoop. We hebben zoveel bereikt dankzij al die hulp. Soms moet je dan gewoon even dronken worden met z’n allen.’
We schieten in de lach. ‘Maar serieus, we mogen echt heel dankbaar zijn hè’, zegt Emine zachtjes. ‘Zeker weten. Na mijn kater, knokken we gewoon weer door’, antwoord ik. ‘Vanavond ben ik dronken en dankbaar tegelijk.’

Bram en Emine hebben de Stichting Voor Sara opgericht om te strijden voor onderzoek naar de zeldzame spierziekte MDC1A. Meer informatie staat op voorsara.nl. De longontsteking van Sara hield Bram en Emine bezig. 

Bij Lotje&co vieren we ook graag een feestje, bijvoorbeeld als we 1000 nieuwe leden hebben.  Word lid en vier mee.

samen maken we Lotje mogelijk

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest