in de media

Donatie helpt mogelijk maken


NSGK-medewerkers Matty Beens en Silvia Muije (rechts)

Met € 48.000 steunt NSGK opnieuw de activiteiten van Lotje&co. Een geweldig duwtje in de rug voor alle moeders, vaders, broers, zussen en opa's en oma's. Een vaak vergeten groep mantelzorgers die hier op de eerste plaats komen.

Stichting Lotje&co kreeg op 13 juni een symbolische cheque overhandigd van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Met dit bedrag kan Lotje&co dingen mogelijk maken die vaak onmogelijk lijken voor gezinnen met een zorgintensief kind.

Dankzij de bijdrage van NSGK wordt deze week bijvoorbeeld de geheel vernieuwde website lotjeenco.nl officieel gelanceerd. Een ontmoetingsplaats waar (groot)ouders, zussen en broers van zorgintensieve kinderen erkenning en informatie vinden en herkenbare ervaringen uitwisselen. Lotje&co biedt online en met het tijdschrift volop inspirerende reportages, filmpjes, interviews en nieuws – altijd gerelateerd aan leven met een zorgintensief kind.

NSGK stelt: ‘Daarmee voorziet Lotje&co duidelijk in een behoefte. Er is inmiddels een grote (groeiende) community actief op de social media en website van Lotje&co. Lotje&co laat zien dat ze bestaansrecht heeft in een belangrijke en niet eerder bediende niche: gezinnen met een zorgintensief kind. Het is nog altijd de enige organisatie die van en voor al deze gezinnen is en zich niet beperkt tot een bepaalde handicap of ziekte van het kind. NSGK steunt hen van harte.’

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Daar horen ook de mensen bij die direct bij deze kinderen en jongeren betrokken zijn.

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest