ARCHIEF advertorials/oproepen

Een leven lang vakantie

Wielewaal
18 mei 2018

Even ontspannen, nieuwe mensen ontmoeten en doen waar je zin in hebt. Wij denken dat iedereen dit op z’n tijd nodig heeft. Kinderen en ouders, jongeren en volwassenen, met of zonder beperking. Wielewaal maakt vakantie daarom mogelijk voor iedereen.

TEKST De Wielewaal

De activiteiten van Wielewaal zijn er voor jongeren (4-55 jaar) met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of met ADHD/autisme. Ze begrijpen best dat het een hele stap is om ‘alleen’ op vakantie te gaan. Daarom is er ook van alles te doen als je nog niet aan een vakantiereis toe bent.

Een dagje spelen dichtbij huis
Voor kinderen (4-20 jaar) is er vakantiedagopvang. Tijdens de schoolvakanties kom je overdag allerlei leuke dingen doen en ‘s avonds ben je gewoon weer thuis.

Langzaam wennen aan logeren  
Wil je ook wel eens een weekendje van huis? Kies dan voor een logeerweekend. Begin met een losse dag en bouw het langzaam uit. Fijn om rustig te wennen, zowel voor jou als voor je ouders.

De vakantie die bij jou past
Kamperen op Pinkpop, uitwaaien op Texel, een Eftelingweekend, een citytrip naar Hamburg, zonnen op Mallorca… Bij Wielewaal kan het. Wielewaalvrijwilligers zijn specialisten in buiten de lijntjes denken en gaan door waar anderen stoppen. Ze zorgen op de groepsvakanties al 40 jaar dat het altijd nog nét even leuker en gekker kan. Dankzij de intensieve begeleiding (1-op-1 tot 1-op-3) en waar nodig verpleegkundige zorg, krijg je alle aandacht die je verdient.

Maak het mee! 
Deelnemer Vincent gaat sinds zijn 20ste mee: “De sfeer is voor een buitenstaander niet te begrijpen, dat moet je een keer meemaken. Als je de bus instapt is het meteen gezellig en het blijft feest tot het eind van de vakantie. Het is een mix van leuke mensen, vakantiegevoel en leuke dingen doen. De passie en liefde die de vrijwilligers inzetten is onbetaalbaar.”

Meer weten?
Neem een kijkje op de site van Wielewaal en boek één van de vele activiteiten.

Wielewaal
Lotje&co werkt graag samen met organisaties die bijdragen aan draaglast vermindering en/of draagkracht behoud. Want dat is wat de vakanties van Wielewaal doen. Wil jij dat ook?

adverteren

3 reacties op “Een leven lang vakantie”

 • Simone Overkleeft schreef:

  Als alleenstaand ouder met een zoon van 10 die t desantho shinawi syndroom heeft zou ik ook graag willen weten wat de mogelijkheden zijn om samen op vakantie te gaan met zn zus erbij en begeleiding. Als moeder alleen met een zorgintensief kind lukt t mij niet langer dan 2 dagen alleen met hem op vakantie te gaan. Daarna ben ik helemaal op. Jammer want gun hem en zijn zus ook eens wat langer samen met mama op vakantie te kunnen. Wat zijn de mogelijkheden hiervoor. Op internet kan ik hier niets over vinden. Wie heeft tips.

  1. Veronique Werz schreef:

   Hallo Simone, Je zou bij de Wielewaal zelf kunnen informeren over de mogelijkheden. In het bericht kun je doorklikken naar hun site. Hopelijk vind je hier meer info.

 • Janneke schreef:

  Misschien is camping de ruimte in Dronten een idee (zie dat de wielewaal dat niet meer doet maar de ruimte is een goed aangepaste camping en heeft het zelf opgepakt. zie http://www.campingderuimte.nl/?page=dagopvang Verder zijn wigwamvakanties misschien een mogelijkheid zie https://www.stichtingwigwam.nl/

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest