Blog Silvie

een mannenweekend is om meerdere redenen een goed idee


Harro gaat een lang weekend zeilen met Simeon en Daniël. Ik mag niet mee, want het is mannenweekend. Met (te) veel chips, ijs, patat en elke dag dezelfde kleren aan. Harro en ik houden contact via WhatsApp. Hij stuur foto’s van Simeon aan het roer. ‘Siem helpt goed en doet het leuk als stuurman,’ schrijft hij erbij. Voorgeprogrammeerd als ik ben, stuur ik uiteraard de vraag terug: ‘En Daniël?’

TEKST Silvie Warmerdam

Harro antwoordt dat het lastig is om klusjes te verzinnen die Daan kan doen aan boord. ’Simeon heeft aan een half woord genoeg en vaart zelf de boot de haven uit,’ legt hij het verschil uit.
‘Met klusjes voor Daan moet je doel ook niet zijn dat hij het zeilen makkelijker maakt. Het doel moet zijn dat je hem bij het zeilen betrekt en hij zich erkend voelt,’ app ik terug.
‘Dat snap ik wel,’ reageert Harro weer. ‘Maar ik ben ook verantwoordelijk voor hun veiligheid aan boord. Daan gooide net al de lijnen te vroeg los….’
En dat snap ik natuurlijk weer. En dus denk ik vanuit mijn veilige, niet schommelende en niet schuin gaande huis mee om Daan een rol te geven als matroos.

Later op de dag krijg ik foto’s van een vrolijk lachende Daniël die de stootwillen opruimt en de volgende dag zelfs een foto van Daan aan het roer. Harro schrijft eronder: ‘Hij vroeg vanmorgen “papa wat kan ik doen?” En gelukkig waait het nu niet hard…’

Het valt niet altijd mee om ervoor te zorgen dat Daniël niet ondersneeuwt bij het initiatief dat zijn broers nemen. Daan wordt dan onzeker en als je hem een taak geeft, gaat dat mis omdat hij zich onzeker voelt en hij trekt zich terug in zijn schulpje. Als we niet uitkijken, hangt hij er een beetje bij. Want het is soms best lastig om hem weer mee te laten doen. 

Ook dat is de meerwaarde van een mannenweekend: ik ben er niet bij om Daniël automatisch bij de hand te nemen. 

Lees ook hoe fijn het soms is dat Daniël twee broers heeft; er is er altijd wel één die hem weer meetrekt.

Lotje&co is het platform voor ouders van zorgintensieve kinderen. Elke dag delen we elkaars verhalen en vinden we erkenning en herkenning. Als donateur maak je dat mogelijk!!

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest