NIEUWS

Mike schreef een open brief aan Nike

Echt nieuws is het niet meer. Dit verhaal speelde zich namelijk af in 2015, maar het is tot op de dag van vandaag inspirerend. Want alles dat bijdraagt aan het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met een beperking verdient aandacht wat mij betreft.

TEKST Veronique Werz

Mike is een jongen die net als alle andere jongens er stoer en hip uit wil zien. Maar ja, als je als gevolg van een hersenbeschadiging tijdens de zwangerschap niet zelf je veters kan strikken dan zijn sneakers niet echt de meest ideale schoenen. Hij is voor het aantrekken van hippe sneakers afhankelijk van zijn ouders. En dat kan natuurlijk niet als je wil gaan studeren. Je kunt moeilijk je ouders vragen langs te komen om je veters te strikken. Wat nu?

Hij schreef een open brief aan Nike met de vraag of zij hier niet een oplossing voor konden bedenken.

Deze brief inspireerde Nike tot het ontwikkelen en produceren van schoenen die ook voor mensen met een beperking aan te trekken zijn. Dat geeft hen hun zelfstandigheid terug.

Nike: ‘Het gaat dus niet om hoger springen, betere sportprestaties leveren. Nee, het gaat ‘simpelweg’ om de kwaliteit van leven van mensen met een beperking te verbeteren.’

Wij kunnen daar alleen maar met bewondering naar kijken. Natuurlijk kun je er van alles van vinden als grote commerciële organisaties op deze manier media-aandacht genereren. Maar ik denk altijd maar zo: ze kunnen het ook niet doen. Dus wat mij betreft daag ik nog meer organisaties uit om op deze manier mee te denken over hoe zij de kwaliteit van leven voor mensen met een beperking en hun naasten kunnen verbeteren. En weet je? Alle kleine beetjes helpen.

En om met de woorden van Nike te eindigen.

‘If you have a body, you’re an athlete’

En misschien geldt dat nog wel meer voor al onze kinderen met een beperking, handicap of chronische ziekte. Iedere dag leveren zij een topprestatie. #respect

Lees ook hoe informeren en voorlichten de kwaliteit van leven al kunnen verbeteren. 

Lotje&co wil de kwaliteit van leven daar waar mogelijk verbeteren voor iedereen in het gezin. Maar dat kunnen we niet alleen. Dus word lid en steun het werk van stichting Lotje&co.

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

 

 

 

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest