Blog Silvie

een week zonder de iPad gaat wonderbaarlijk goed

een week zonder iPad

We hebben hier in huis een schermloze (geen iPad, laptop, Nintendo en Playstation) week. Omdat ik Simeon heb betrapt met de iPad in bed. Het is niet helemaal eerlijk dat Daan dan ook niet op de iPad mag, maar het is wel heel duidelijk dat die apparaten niet mee naar boven mogen. Na een dagje mopperen, worden ze heel inventief en blijkt het eigenlijk best gezellig.

TEKST Silvie Warmerdam

Hoe dat verloopt een week zonder de iPad? Simeon heeft alle lego te voorschijn gehaald. Ook als er even geen vriendje is om mee te spelen, zit hij boven en zie ik -als ik kom controleren- de bouwwerken groeien. 

Daniël loopt net wat langer met z’n ziel onder zijn arm en wil toch eigenlijk wel graag TV kijken na het eten. Dat mag van mij. Hij heeft tenslotte goed geholpen bij het koken.
Dan komt Julian de keuken in: ‘Mag Daan Youtube-filmpjes kijken?’
‘Hoezo, hij heeft toch geen iPad?’
‘Hij kijkt ze op de TV. Ik wist ook niet dat dat kon….’
Ik moet er eigenlijk wel om lachen. Daan weet dus wél dat je die afschuwelijke YouTube-Filmpjes met al die challenges en rare vloggers ook op TV kunt kijken.

Als ik op een avond even lekker naar First Dates kijk, dat foute Britse TVprogramma dat BNN/Vara uitzendt, komen Simeon en Daniël er gezellig bij zitten. In het programma ontmoeten singles elkaar in het Londense restaurant First Dates. De koppels worden zorgvuldig uitgezocht en ondanks dat, gaat zo’n eerste afspraak hilarisch vaak mis.
Simeon leeft zich in als een dame met een beenprothese aan tafel zit met een sterke, maar niet zo stoere rugbyspeler: ‘Dat is lief. Ik hoop dat ze bij elkaar blijven.’

Daniël kijkt gebiologeerd mee. Ik vraag me af hoeveel hij mee krijgt van een programma als dit. Dat dat -zoals bijna altijd- meer is dan we denken, blijkt na afloop. Met overtuiging weet hij: ‘Als we naar Londen gaan, dan ik ook in First Dates restaurant eten!’
‘Ga je dan ook met een onbekend vriendinnetje?’ vraag ik lachend.
‘Ja, gaan we kusjes geven,’ giebelt mijn puber er meteen achteraan. 

Ik denk dat we nog maar een schermloze week gaan inplannen.

Lees ook hoe Daniël lekker meedoet als ze met z’n drieën Star Wars spelen op de Playstation

Lotje&co is er voor alle ouders van zorgintensieve kinderen. We publiceren elke dag, 7 dagen in de week persoonlijke verhalen. Waar je soms om moet huilen, soms om moet lachen of waar je het soms niet mee eens bent. Maar altijd is er die herkenning en erkenning. Daarom word je lid!

https://www.lotjeenco.nl/lid-worden

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest