Blog Silvie

eendimensionaal

14 februari 2017

We zagen de kinderarts die ons ‘het nieuws’ moest vertellen, een tijd geleden zomaar op een terrasje in de zon. Ik kom Daniël z’n KNO-arts tegen in de supermarkt. Heb je ook zulke momenten?

Tekst: Silvie Warmerdam

Omdat we naar Amerika verhuisden, verloren we het contact met de kinderarts die aan mijn kraambed stond en ons door die eerste dagen heen hielp. Het was heel gek om haar een paar jaar later tegen te komen op een terrasje in Friesland. We waren net terug uit de VS en zaten met mijn zus en haar gezin in de zon. Gelukkig herkende de arts ons meteen en vroeg ze, duidelijk ervaren met dit soort momenten, hoe het met Daniël ging.

Als ik de Albert Heijn in loop, een karretje pak en in mijn hoofd druk bezig ben om een boodschappenlijstje samen te stellen, loop ik bijna tegen Daan z’n KNO-arts op. Hij ziet me, herkent me, maar kan me niet meteen plaatsen. Duidelijk minder handig in zulke momenten dan de kinderarts op het Friese terras, knikt hij en loopt door. Om een verdere confrontatie te voorkomen, loop ik meteen door naar de zuivel. Pas als de arts richting kassa’s loopt, kom ik terug voor de groente en het fruit.

Het blijft vreemd om een professional die je alleen uit een ziekenhuisomgeving kent en waar je toch een vrij ééndimensionale relatie mee hebt, opeens op een hele andere plek gewoon als mens tegen te komen. Terwijl ik mijn boodschappen afreken, vraag ik me af: zou een wijntje drinken op een feestje samen gaan met serieuze gesprekken in de spreekkamer?

De kinderarts gaf toen aan mijn kraambed goede adviezen, bijvoorbeeld over het geboortekaartje

2 reacties op “eendimensionaal”

  • Marije Boender schreef:

    Wat denk je van op het schoolplein van de school van je zorgintensieve kind…? Dat die arts opeens ook een lotgenoot blijkt te zijn, met een eigen zorgintensief kind… Kostte wat moeite om de plaatjes te wisselen, maar waar de arts en wij niet zo goed matchten (b)lijkt de mede-ouder een toppertje!

  • Serpil schreef:

    Maar wat moet de arts dan doen?
    1. Hij heeft tig patiënten, waar hij natuurlijk niet iedereen kan plaatsen.
    2. Wat wil je dat hij tegen je zegt midden in de supermarkt? Misschien met de gedachte van de privacy achter…

Geef een reactie

site De Heren Van