Agenda

liefdevol, kleinschalig theater speciaal voor EMB-kinderen

EMB kind

Als je een kind hebt met een beperking vind je niet 1-2-3 een uitje dat écht geschikt is. En bij een ernstig verstandelijk beperkt kind is het al helemaal zoeken naar een speld in een hooiberg. Daarom worden we blij van het werk van theater De Lachende Zon.

TEKST Elise van der Velde

De Lachende Zon maakt voorstellingen voor een kleinschalig publiek, zoals onder andere kinderen met EMB. Het zijn voorstellingen voor groepen van ongeveer 15 personen, zodat de spelers echt contact kunnen maken met hun bijzondere publiek. Heel mooi: waar het vaak niet mogelijk is om interactie te hebben met een EMB kind, lukt het hier wel.

Soms observeren de spelers de eerste twintig minuten alleen maar de bewegingen en geluiden van de EMB-kinderen en volwassenen. Tijdens de voorstelling spelen ze er op in. Ook de ouders en begeleiders, de belangrijke tweede doelgroep van de voorstellingen, worden in dit proces meegenomen. Elke interactie is uniek, de spelers stemmen zich af op het publiek.

De thema’s van de voorstellingen komen uit de dagelijkse praktijk. Zoals ‘Gevonden Tijd’ over de manier waarop EMB’ers tijd beleven. ‘Lievelings’ gaat over jezelf mogen verliezen in een lievelingsding of -taakje. En vanaf 10 november is de voorstelling ‘Spiegel’ te zien, mede mogelijk gemaakt door HandicapNL, waar Lotje&co sinds dit jaar mee samenwerkt.

‘Geen pluche, wel prachtig theater’, belooft De Lachende Zon. De voorstellingen zijn stuk voor stuk met zoveel liefde, vakmanschap en inlevingsvermogen met de doelgroep gemaakt, dat moet je een keer meemaken. Lijkt het je wat voor jou en je kind? Kaartjes kosten € 10,- en bestel je op de site van Theater De Lachende Zon. Veel plezier samen!

Lees ook: studenten en EMB-jongeren: een mooi én succesvol initiatief

Lotje&co is hét platform voor gezinnen met een zorgintensief kind, ongeacht de beperking of diagnose. We bieden 7 dagen in de week herkenbare verhalen, nieuws, uittips, workshops en meer. Als donateur maak je ons werk mogelijk.

https://www.lotjeenco.nl/lotjeco/het-platform-voor-gezinnen-met-een-zorgintensief-kind/doneren/

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest