Blog Marie-José

engel

26 januari 2017

Soms komen er mensen voorbij fladderen, die er op het juiste moment zijn, en dan opeens weer verdwijnen. Als een écht engeltje, op het moment dat ze zó nodig is.

Tekst: Marie-José Schelvis

Toen Bente en Elin geboren waren, kwamen ze veel te vroeg ter wereld. Het verhaal is al meerdere malen verteld. Toen ze een half jaar oud waren, was Bente inmiddels al bij ons thuis in Aberdeen, en moest Elin voor een second opinion (en een daarop volgende operatie) naar het kinderziekenhuis in Glasgow. Dat was zo’n drie uur rijden. Patrick zat toen voor zijn werk in het buitenland, omdat ons was verteld dat Elin nog wel even in Aberdeen zou blijven. Niet dus. Met een privévliegtuig naar Glasgow. Bente en ik zaten alleen in Aberdeen.

Een goede vriendin van mij uit Nederland, had een vriendin in Glasgow. Haar man speelde voor de Glasgow Rangers, en hij was een ‘local celebrity’. Zij belde mij, om te vragen of ze iets voor mij kon betekenen. Ik kende haar helemaal niet, maar ze bood aan iedere dag een paar uur bij Elin haar bed te zitten, op de intensive care, en mij dan ‘s avonds te bellen met hoe het met ons meisje ging. Dat mocht niet zo maar, ik moest net doen alsof zij ‘my best friend’ was, toen was het goed.

En zo geschiedde het. Uren heeft ze Elin haar handje vastgehouden, en haar oren open gehouden zodat ik op de hoogte was hoe het met Elin ging. Toen ik haar ontmoette, een week of twee later, voelde ik een ontzettende bewondering voor haar. Dat zij dit zó maar voor ons deed.

Na een paar weken kwam Elin weer thuis, in Aberdeen, en verwaterde ons contact. Door onze verhuizing terug naar Nederland,  alle ziekenhuisbezoeken en alles wat we destijds moesten verwerken.

Vandaag heeft ze haar strijd tegen darmkanker verloren. Ze laat een 3- jarige tweeling en haar man, familie en vrienden intens verdrietig achter. Voor hen was ze hun prinses; voor ons een Engel in nood. Lieve Stephanie, ik zal nooit vergeten wat je voor ons betekend hebt, rust zacht.

Lees ook: voor de moeder van een mooi meisje

3 reacties op “engel”

 • Muriel van der Velden schreef:

  Gecondoleerd!
  De hemel is een engel en ster rijker
  Koester met warmte al jullie warme herinneringen. met tranen en lachen, al jullie gedachte, gesprekken, herinneringen al het goeds en moois aan haar
  Liefs van Muriel

 • Marise schreef:

  Wat een bijzonder, maar ook verdrietig verhaal. Hoe mooi dat ze dit voor jullie Elin deed. Echt een engel. Hopelijk houden andere mensen nu de hand van haar kinderen vast, nu zij er niet meer is om dit te doen.

 • Gré Zaadhof schreef:

  Wat een prachtig mens zal ze geweest zijn. En ik begrijp dat je haar gaat missen.
  Ik wens je veel sterkte maar ook haar echtgenoot en kinderen.

Geef een reactie

Marie-José
Marie-José

(35) is getrouwd met Patrick. Zij zijn de trotse ouders van de tweeling Bente en Elin (8), die na 24 weken zwangerschap werden geboren. Een roerige tijd brak aan. Ook omdat Patrick en Marie-José wat tijd nodig hadden om alle handicaps te accepteren en hun weg te vinden in een heel andere wereld. Inmiddels is de weg redelijk goed gevonden, en ontdekten Patrick en Marie-José zelfs nieuwe paden.

Meer Marie-José

Populair

Klik hier voor alle Lotje&co bloggers

Misschien vind je dit ook interessant

site De Heren Van