Blog Lotjes keukentafel

Ik wist eindelijk wat er af en toe met mij aan de hand was

erkenning van levend verlies

En toen zag ik daar de oproep van Lotje&co. En ik dacht: ja, het zit al lang in mijn hoofd en nu ga ik mijn verhaal vertellen.

TEKST Linda Kieft

De term levend verlies kwam een aantal maanden geleden voor mij voor het eerst voorbij op de Lotje&co pagina. Toen ik dat artikel las, kon ik op dat moment alleen maar huilen. Dat is dus wat ik voel. Wat een herkenning!

Want wat er zo af en toe met mij gebeurde snapte ik eigenlijk niet zo goed. Als een duveltje uit een doosje, kwam daar ook af en toe plotseling het verdriet. BAM!!! In één keer vanuit het niets was daar dan weer zomaar het verdriet. Zomaar, en dat snapte ik niet. Ik had het namelijk toch geaccepteerd, verwerkt, een plekje gegeven zoals mensen dat soms zo kunnen zeggen? Ik wist me dan ook geen raad met mijzelf. Zo ging het maanden goed en dan was ik in ene weer helemaal terug bij af. Maar na het lezen van dat artikel wist ik het. Ik wist eindelijk wat er zo af en toe met mij aan de hand was.

Levend verlies. Levende rouw.

Want het doet namelijk zo af en toe gewoon echt heel veel pijn. Gelukkig ook heel vaak niet. Maar toch. Ingewikkelde discussies met mijzelf voeren over hoeveel recht ik eigenlijk heb op verdriet. Want ja, het kan altijd nog veel erger. En onze kleine grote Kick is bijna altijd blij en vrolijk dus eigenlijk mag ik niet klagen. Toch? Of soms toch wel?

En is het eigenlijk wel klagen? Nee, dat denk ik niet. Het is verdrietig zijn om wat niet is. En dat is ingewikkeld. Misschien moeten we dus gewoon maar accepteren dat we het nooit echt kunnen accepteren. Af en toe flink uithuilen om wat niet is en nooit zal zijn. En daarna weer gewoon door, met onze kleine, grote, vrolijke Kick!

Linda Kieft, kapster en zelfstandig onderneemster, is 37 en getrouwd met Mike, kraanmachinist en 45. Ze hebben twee jongens: Tygo (12) en  Kick van 8 met een verstandelijke en motorische beperking. Hij heeft vlak na de geboorte een herseninfarct gehad en mogelijk is er meer -er is geen diagnose. Kick zit op het SO en is een super vrolijk en gezellig mannetje.

Lees ook hoe levend verlies je als een dolle hond kan achtervolgen

Geef een reactie

site De Heren Van

Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees dan rustig verder. Wij willen met onze verhalen zoveel mogelijk mensen bereiken, en zo gezinnen met een zorgintensief kind ondersteunen.

Maar dit kunnen wij alleen doen dankzij betalende lezers. Draag jij ons werk een warm hart toe? Doneer eenmalig of word trouwe vriend van Lotje!

>>Sluit deze pop-up om eerst verder lezen

word vriend

  • Ik word trouwe vriend
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Pin It on Pinterest