Filmpje

studenten en emb-jongeren samen in één gebouw

30 maart 2018
TEKST Elise van der Velde

Kijk,van zo’n filmpje word je toch blij? Deze School voor Gezondheidszorg en Welzijn van MBO Amersfoort  integreert een dagbesteding in de school. Het resultaat? Jong volwassenen met een ernstige verstandelijke meervoudige beperking zitten niet meer weggestopt in een eigen gebouw, maar draaien mee tussen de studenten.

Studenten leren bij ‘Lokaal 0.10’ onder begeleiding omgaan met mensen met een beperking. Van de receptionistes tot de studenten zelf: iedereen leert deze kinderen kennen en heeft lol met hen. Andersom leren cliënten omgaan met studenten, docenten en mensen in de wijk. Meer van dit soort initiatieven graag!

Bekijk ook: vrolijke opvoedtips van een volwassen zorgintensief kind.

Lotje&co is dé ontmoetingsplek voor gezinnen met een zorgintensief kind. Sluit je bij ons aan: samen staan we sterker!

samen maken we Lotje mogelijk

 

Eén reactie op “studenten en emb-jongeren samen in één gebouw”

  • Jolanda v.d Elzen schreef:

    Whow wat gweldig dat zou op meer plekken moeten zijn onze zoon word in september 20 is ook zeer ernstig meervoudig gehandicapt maar altijd vrolijk gaat s’morgens lachend in de taxi naar school waar het de hele dag een dolle boel is in de klas bij meester Hans en komt om 4 uur weer lachend thuis met de taxi en zijn lieve taxichauffeur Anja 25 september word hij 20 en dan is de regel dat ze van school afmoeten en dan naar de dagbesteding gaan het zou toch helemaal geweldig zijn als er dan zulke opvang was net als in dit bovenstaande filmpje toch

Geef een reactie

site De Heren Van

Pin It on Pinterest